BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergisini düzenli ödeyene indirim 2017'de ----

Vergisini düzenli ödeyene indirim 2017'de

Vergisini düzenli ödeyene indirim 2017'de
21 Ekim 2016 - 04:43 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükellefler için planladıkları vergi indiriminin detaylarını anlattı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere indirim sağlayacak sistemi yakında Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söyledi

İndirim oranının “yüzde 1 mi, 2 mi veya 3 mü olacağı” konusunda çalıştıklarını belirten Ağbal, “Gelir veya kurumlar vergisi mükellefimiz 3 yıl olur, 5 yıl olur, geriye dönük bütün vergi beyannamelerini süresinde vermişse ve bu beyannameleri de zamanında ödemişse, biz bu karneye bakacağız. Karnesi tamamen pekiyilerle dolu mükellefimizin gelir veya kurumlar vergisinde indirim yapacağız” dedi. Ağbal, uygulamanın 2017 yılından sonra başlaması gerektiğini vurgulayarak, “2017 ve sonraki yıllarda başlayacak. Burada geriye değil ileriye bakacağız, çünkü yeni bir sistem getiriyoruz. Yakın zamanda bunu Bakanlar Kurulu’nda anlatacağız” ifadelerini kullandı.

BENİM YÜRÜYÜŞÜM DEĞİŞTİ

Meclise sunulan 2017 bütçesini “kendi içinde harikalar yaratan üretime, yatırıma, ihracata ve istihdama çok önemli katkılar sağlayan, tam manasıyla bir hizmet bütçesi” olarak tanımlayan Ağbal, “Bütçeyi ben götürüyorum. Benim yürüyüşüm de bakışım da değişti, başım dik. Niye? Benim bütçem faiz bütçesi değil, hükümetimizin bütçesi tam manasıyla hizmet bütçesi” dedi. Ağbal, yeniden yapılandırma başvuruları hakkında da bilgi verdi. Yeniden yapılandırmaya başvuru sayısının her geçen gün artığını dile getiren Ağbal, 19 Ekim 2016 itibarıyla 3 milyon 980 bin 456 adet başvuru alındığını ve 32 milyar 727 milyon 948 bin liralık alacağın yapılandırıldığını söyledi. Bu yasadan çok umutlu olduklarını, vatandaşın devletle olan borç meselesini çözeceğini savunan Ağbal, “Madem el sıkıştık, barıştık. Arkadaş iki taksiti mutlaka öde” dedi.

YÖNTEMİ TÜİK BELİRLER

ENFLASYON sepetinde gıdanın ağırlığının düşürülmesiyle ilgili tartışmalara da katılan Ağbal, istatistiklerin güvenilirliğine dikkat çekti. TÜİK tarafından hazırlanan bütün istatistiklerin uluslararası normlara ve standartlara uyun olduğunu ve Eurostat’a da veri gönderidiğini belirten Ağbal, şöyle devam etti: “Doğru politika üretmenin ilk şartı uluslararası standartlara uygun, doğru istatistik hazırlamaktan geçer. TÜİK tamamen uluslararası standartlara uygun olarak kendi istatistiğini nasıl oluşturacaksa, onu kendisi oluşturacak. TÜİK’in istatistik hazırlanması noktasında uygulamaya koyacağı yöntem, standart ve esaslar tamamen TÜİK tarafından belirlenecek konulardır. Zaten bunu böyle yapıyoruz. Uluslararası standart ve normlar çerçevesinde tüketici anketlerinin yapılıyor. Dolayısıyla bu yaklaşım devam edecek. Enflasyonun hesaplanması konusunda Türkiye, Eurostat ve uluslararası kuruluşlarla zaten bu konuları yakın bir şekilde çalışıyor.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • endofworld8321 Ekim 2016 09:51

    Ücretliler düzenli ödüyor, onlara indirim yok mu? Ha bi dakka eşeğin sırtındaki semeri almaya hiç gerek yok, yoksa nereye oturacaksınız!!!