BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergi ve matrah artırımı beklentisi sürüyor----

Vergi ve matrah artırımı beklentisi sürüyor

Vergi ve matrah artırımı beklentisi sürüyor
29 Ekim 2020 - 11:59 www.finansgundem.com

Kamuya olan borçların yapılandırılmasına dair düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan kabul edilirken, özellikle iş dünyasının beklediği vergi ve matrah artırımı bu düzenlemede yer almadı.

Yapılandırma konusunda adımlar atıldı ve kamuya olan borçların yapılandırılmasına dair düzenleme geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Böylece 4-4.5 milyon civarında borçlu yapılandırma kapsamına dahil oldu. Yapılandırma konusunda yapılan düzenlemede iş dünyasının beklediği vergi ve matrah artırımı ise yer almadı.

Düzenlemeden beklentiler vergi ve matrah artırımı, kasa - stok ve cari hesap düzeltmelerinin de bu kapsamda ele alınmasıydı ancak beklenen adımlar atılmadı. Bu noktada matrah ve vergi artırımı konusu konuşulmaya devam ediyor. Çok sayıda kullanıcı vergi ve matrah artırımı beklentisini sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dile getiriyor.

Vergi ve matrah artırımı neden isteniyor?

Matrah ve vergi artırımı yapılması yararlananlara çok önemli bir avantaj sağlıyor. Matrah ve vergi artırımı yapılan vergilerde, ilgili yıllar için vergi incelemesi ve tarhiyat yapılmasını engelliyor. Matrah veya vergi artırarak belli bir tutar ödeniyor, bunun karşılığında incelenmeme garantisi sağlanıyor. Vergi uzmanları bu maddenin eklenmesiyle şirketlerin ilgili yıla ait yapılacak vergi incelemesini ortadan kaldırdığını, bir bakıma sigorta altına aldığını belirtiyorlar.

10 soru 10 yanıtta borç yapılandırma düzenlemesi

 

Vergi yapılandırmasında detaylar belli oldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)