BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Vergi ödemeyi kim sever ki?"----

"Vergi ödemeyi kim sever ki?"

Vergi ödemeyi kim sever ki?
02 Ekim 2015 - 06:39 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, vergi ödemekten hoşlanmadığını itiraf etti

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde, vergi ödemekten hoşlanmadığını itiraf ederken, dünya ekonomisinin durgunluk sarmalına girebileceğini belirtti.

Washington’daki bir konferansta konuşan Lagarde, kendisine Yunanistan’ın KDV artışlarının sorulması üzerine “Vergi ödemeyi kim sever ki? Ne siz, ne ben, hiç kimse sevmez” ifadesini kullandı. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası gibi uluslararası örgütlerde çalışanların, tıpkı Lagarde gibi gelir vergisi ödemekten muaf olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte IMF, kurtarma programları sunduğu ülkelere sıkça Katma Değer Vergisi artışları yapmaları yönünde tavsiyelerde bulunuyor. IMF, bunun, gelir vergisi artışlarından daha insaflı olacağını savunuyor.

Kurtarma sürecinde olan Yunanistan’da hükümet, Temmuz ayında, gıdadan hizmetlere kadar pek çok kalemde KDV oranlarını yüzde 13’ten 23’e yükseltmişti. IMF, 2013 yılında Avrupa hükümetlerine yüzde 10’luk özel “zenginlik vergisi” koymaları tavsiyesinde bulunmuş, bu nedenle de bir hayli eleştiriye uğramıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)