BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergi ihbarında internet de devrede----

Vergi ihbarında internet de devrede

Vergi ihbarında internet de devrede
20 Aralık 2014 - 06:23 www.finansgundem.com

Bugüne kadar telefon veya mektupla yapılan ve birçok önemli vergi soruşturmasının temelini oluşturan ihbarlar artık internetten yapılabilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı’nda herkesin hayatını yakından ilgilendiren düzenlemeler bulunuyor. Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre paketle bugüne kadar telefonla veya mektupla yapılan ve birçok önemli vergi soruşturmasının temelini oluşturan vergi ihbarlarına internet yolu açılıyor.

SONUÇ DA İNTERNETTE

İnternetten vergi ihbarı, “vergiye gönüllü uyumun artırılması” başlığı altında yer alıyor. Bu konudaki düzenleme için 1 yıllık bir süre öngörülüyor. Programda yer alan bilgilere göre, bu sistemle ilgili gerekli altyapı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kurulacak. İnternetten yapılabilecek işlemler, ihbarla da sınırlı kalmayacak. İhbarını internetten yapacak vatandaşa bir numara verilecek. Vatandaş bu numarayla internet üzerinden ihbar sonucunu da sorgulayabilecek. Aynı zamanda ihbar bildirimine ilişkin olarak aranmak için yine internet üzerinden talepte bulunabilecek. Sistemde şikayet ve öneri bildirimleri için de ayrı bir bölüm bulunacak.

AMAÇ DAHA HIZLI İHBAR

Düzenlemenin gerekçesi de “Vergi kayıp ve kaçağına ilişkin ihbarların daha hızlı ve kolay bir şekilde alınıp işleme konulmasına yönelik olarak mevcut başvuru yllarına alternatif bir kanal oluşturulacak, ölçülebilir ve izlenebilir istatistiki bilgiler sağlanacaktır” sözleriyle anlatılıyor. Pakette sokak aydınlatmalarına da ayrı bir yer veriliyor. Buna göre, belediyelerin yükümlülüğü altında bulunan sokak aydınlatmalarıyla ilgili yeni dönemde önlemler alınacak. Öncelikle genel aydınlatmanın uygun zamanlarda yapılması temin edilecek. Aydınlatmalar için ölçüm araçları tespit edilecek, bu araçlarla yapılacak ölçümler sonucunda uygun olmadığı tespit edilen aydınlatmalar engellenecek. Sokak aydınlatmalarında kullanılan elektriğin serbest piyasa koşullarında ihaleyle alınması için de gerekli yasal altyapı kurulacak. Önümüzdeki 1 yıl içinde bu alandaki tüm çalışmaların tamamlanması ve yeni sisteme geçilmesi hedefleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)