BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik----

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik
05 Haziran 2013 - 09:13 www.finansgundem.com

Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Maliye Bakanlığının ''Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik''i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavlarına katılabilmek için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisliği ile işletme mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak şartı aranacak.
Sınav soruları; maliye (maliye teorisi ve maliye politikası, vergi teorisi ve Türk vergi sistemi, kamu maliyesi), iktisat (mikro ve makro iktisat, iktisadi düşünceler tarihi, para teorisi ve politikası, Türkiye ekonomisi, uluslararası iktisat ve iktisadi kuruluşlar), hukuk (anayasa hukuku, idare hukukunun genel esasları ve idari yargı, ceza hukuku ve ceza muhakemeleri usulünün genel esasları, medeni hukuk  (aile hukuku ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticaret hukuku (deniz ticareti ve sigorta hukuku hariç)),  muhasebe (genel muhasebe, şirketler muhasebesi, maliyet muhasebesi, mali tablolar analizi) konularından oluşacak.
Yazılı sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve en yüksek puandan başlamak üzere sıralanarak sınav kurulunca imzalanan bir tutanağa bağlanacak. Söz konusu konuları içeren yazılı sınavdan başarılı sayılmak için alınan notun 65'ten aşağı olmaması gerekecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)