BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporVergi borcu olan kulüp transfer yapabilir mi?----

Vergi borcu olan kulüp transfer yapabilir mi?

Vergi borcu olan kulüp transfer yapabilir mi?
28 Temmuz 2020 - 09:37 www.finansgundem.com

“Vergi borcu olana transfer yok” hükmünün tavizsiz uygulanacağı söylentisi futbol dünyasını alt-üst etti. Başkan Özdemir ise, “Biz kulüplere böyle bir bildirimde bulunmadık” dedi.

Transfer çalışmalarına başlayan kulüplere TFF tarafından gönderildiği iddia edilen bir talimat ortalığı karıştırdı. Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nın 12. maddesinde “Kulüpler transfer ettikleri futbolcuların tescilini talep ile birlikte; Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair tescil talep tarihinden en fazla 15 gün önce ilgili kurum tarafından düzenlenmiş belge ibraz etmek zorundadır” hatırlatıldığı ve buna uymayanların yeni transferlerinin TFF tarafından tescil edilmeyeceği öne sürüldü. Bu borcu olan kulüplerde paniğe yol açtı.

HARCAMA LİMİTLERİ 3 AĞUSTOS’TA 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici, “TFF yönetmeliği uygulamakta kararlı. Önümüzdeki günlerde büyük gürültü çıkacak” dedi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ise Akşam’a yaptığı açıklamada, kulüplere böyle bir talimat göndermediklerine dikkat çekti. Bu konuda hazırlanan lisans talimatı üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Özdemir, “Biz vergiye bakmayız. Gelir-gidere ve bilançoya bakarız. Şu anda talimat üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Vergi konusunda da herhangi bir özel durum gündeme gelmedi” ifadesini kullandı. TFF, pandemi nedeniyle harcama limitlerini değiştiriyor. Yeni limitler 3 Ağustos’ta açıklanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)