BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVeresiye altın caiz mi?----

Veresiye altın caiz mi?

Veresiye altın caiz mi?
13 Kasım 2015 - 07:24 www.finansgundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığı, altın satışının peşin yapılması gerektiğini aksi halde faize gireceğini açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, kredi kartı ile satış yaparken, altın bedelinin satıcının hesabına aynı gün geçmesi gerektiğini aksi halde caiz olmadığını bildirdi.
 
Başkanlığın “Kredi kartı ile altın satışı caiz midir?” sorusuna verdiği yanıtta şunlar kaydedildi: “Altın, gümüş, döviz, lira gibi para cinsinden olan şeylerin birbirleriyle değiştirilmesine sarf denir. Sarf akdinde bedellerin peşin olması gerekir. Aksi takdirde yani, bedellerden birinin veresiye olması halinde yapılan işlem faize (nesie ribasına) dönüşür. Buna göre altının, vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir.
 
Altının kredi kartıyla satışı konusunda farklı görüşler ileri sürülebilir. Kart sahibi olan kurumun (bankanın), kredi kartı ile yapılan satıştan doğan borcu, anında peşin olarak kuyumcunun hesabına yatırması halinde, yapılan alış-verişin sahih olacağı, dolayısıyla burada nesie (veresiye) ribasının söz konusu olmayacağı söylenebilir. Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zulkarneyn18 Kasım 2015 17:40

    Kredi kartı ile almak caiz değil diyorlar ama bankalarda satın alınan altında aslında aynı kategoriye giriyor