BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVenezüella, Türkiye ve İran'dan yaptığı alımı Bitcoin ile ödüyor----

Venezüella, Türkiye ve İran'dan yaptığı alımı Bitcoin ile ödüyor

Venezüella, Türkiye ve İran'dan yaptığı alımı Bitcoin ile ödüyor
22 Aralık 2020 - 09:23 www.finansgundem.com

Venezüella'nın, ABD yaptırımlarını atlatabilmek için Türkiye ve İran'daki şirketlerden yaptığı alımların ödemesini Bitcoin ile yaptığı belirtildi. Madura'nın da bijlgiyi doğruladığı ifade edildi.

Venezüella, ABD tarafından uygulanan tek taraflı ve yıkıcı yaptırımların ekonomisi üzerindeki etkilerini azaltmak üzere alternatif yöntemler geliştiriyor.

Bitcoin.com'un Venezüella merkezli haber sitesi Runrun.es'ten aktardığı habere göre Venezüella'nın, ABD yaptırımlarını atlatabilmek için Türkiye ve İran başta olmak üzere müttefik ülkelerdeki şirketlerden yaptığı alımların ödemesini Bitcoin ile yapıyor.

Haberde, Venezüella Merkez Bankası'ndan kaynakların aktardığı, Venezüella ordusunun, yakın zamanda açılışı yapılan kriptopara madenciliği merkezinde aktif olarak kriptopara elde ettiği bilgisi yer alıyor.

MADURA DOĞRULADI

Öte yandan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yaptığı açıklamada söz konusu bilgiyi doğruladı. "İran veya Türkiye gibi müttefik ülkelerdeki şirketlere ödemeler Bitcoin ile yapıldı" diyen Maduro, ülkenin abluka karşıtı kanununun, dünya üzerinde kamu ya da özel sektörde kullanılan tüm para birimlerini iç ve dış ticarette kullanılmasına izin verdiğini kaydetti.

Kripto bankalar geliyor

Temsilciler Meclisi dev bütçe ve destek paketini onayladı

Katar'a yönelik finansal saldırıda BAE Veliahtı başrolde iddiası

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)