BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVenezuela'da korona virüs önlemlerini ihlal edenlere ceza----

Venezuela'da korona virüs önlemlerini ihlal edenlere ceza

Venezuela'da korona virüs önlemlerini ihlal edenlere ceza
08 Ağustos 2020 - 11:52 www.finansgundem.com

Venezuela'da ulusal muhafızların korona virüs kurallarını çiğneyenleri fiziksel egzersizle, güneş altında oturtarak ve hatta döverek cezalandırdığı iddia edildi.

Reuters'ın insan hakları gruplarına dayandırdığı habere göre, Venezuela güvenlik güçleri, doğru şekilde sıraya girmemekten sokağa çıkma yasağına uymamaya kadar Kovid-19 önlemlerine riayet etmeyenlere değişik cezalar verdi.

Bu cezalara maruz kalanlardan biri olan ve Reuters'a konuşan Roberto Vargas, başkent Karakas'ta perşembe günü yüz maskesini bir süreliğine indirdiği için güvenlik güçleri tarafından yol kenarında 50 dakika bekleme cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Vargas, kendisiyle birlikte bekletilen çok sayıda insan olduğunu söyledi.

Ulusal muhafızların (Guardia Nacional Bolivariana de Venezuela) ayrıca, cezalandırılanlara Kovid-19'dan korunma yollarını anlatan kısa kayıtlar dinlettiği bildirildi.

Provea isimli bir grup 31 Temmuz'da sosyal medyada, askerlerin 3 gence "sokakta olmamalıydım" dedirterek şınav çektirdiğini gösteren bir video yayınladı.

Provea, güvenlik güçlerinin bazen şiddete başvurarak yasakları uygulatmaya çalıştığını öne sürdü.

Ülkede Devlet Başkanı Nicolas Maduro, orduya Kovid-19'e karşı verdiği savaş nedeniyle teşekkür etmişti. Maduro daha önce, Venezuela güvenlik güçlerinin uluslararası karalama kampanyasına maruz kaldığını savunmuştu.

Venezuela'da korona virüs salgınında vaka sayısı 24 bin 166'ya, can kaybıysa 208'e yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)