BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVenezuela'da iktidar yerel seçimlerde zaferini ilan etti----

Venezuela'da iktidar yerel seçimlerde zaferini ilan etti

Venezuela'da iktidar yerel seçimlerde zaferini ilan etti
22 Kasım 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da, bölgesel ve yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, iktidar partisi ülkedeki 23 eyaletten 20'sinde kazandı.

Ulusal Seçim Konseyinden (CNE) yapılan açıklamaya göre, oyların yüzde 90'ının sayıldığı kesin olmayan sonuçlara göre, iktidar partisi Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) başkent Karakas dahil ülkedeki 23 valilikten 20'sini aldı.

Muhalif partiler ise 4 yıllık boykotun ardından katıldığı seçimlerde, ülkenin en kalabalık eyaletlerinden Zulia olmak üzere 3 eyalette seçimleri kazandı.

Avrupa Birliği (AB) seçim heyeti başkanı Isabel Santos, yaptığı açıklamada, Venezuela'daki bölgesel ve yerel seçimlerin huzur içinde yapıldığını belirtti.

Seçime katılım oranının yüzde 41,80 olduğu bilgisi paylaşıldı.

MADURO, SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te yaptığı açıklamada, "Kazanan ve kazanmayan herkese çağrım; sonuçlara saygı duymasıdır, siyasi diyalog, ulusal olarak yeniden birleşilmesidir." ifadesini kullandı.

Venezuela halkına seçimlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eden Maduro, "İyi zafer, iyi sonuç, azimli çalışmanın ürünüdür. Teşekkürler Venezuela." dedi.

TÜRKİYE DE GÖZLEMCİ GÖNDERDİ

Seçimde, Avrupa Birliği (AB) Seçim Gözlem Misyonu temsilcilerinden oluşan 34 kişilik heyetin yanı sıra çeşitli ülkelerden gözlemciler katılmıştı. Türkiye'den de AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram ile beraberindeki heyet seçimlerde hazır bulunmuştu.

Venezuela halk sandık başında

 

Venezuela'da halkın yüzde 74'ü aşılandı