BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVenedik artık 'ayakbastı parası' alacak----

Venedik artık 'ayakbastı parası' alacak

Venedik artık 'ayakbastı parası' alacak
09 Şubat 2019 - 16:15 www.finansgundem.com

Venedik Mayıs'tan itibaren turistlerden 3-10 euro 'ayakbastı parası' alacak

İtalya'nın en turistik kentlerinden Venedik'in Belediye Başkanı, gelecek Mayıs ayından itibaren kente gidenlerden "ayakbastı parası" alınacağını açıkladı. Turizm Bakanı ise "Turist kovucu bir ülke mi olmak istiyoruz?" diyerek projeye karşı çıktı.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro bu hafta içinde yaptığı açıklamada 1 Mayıs'tan itibaren kente girişler için günlük 3 Euro ücret alınacağını duyurdu. Brugnaro, gelecek yıldan itibarense bu ücretin 10 Euro'ya kadar çıkacağını söyledi.

Venedik Belediyesi'nin alt kurulunda bu hafta içinde onaylanan projenin üst kurulda da onaylandıktan sonra uygulanmaya başlaması bekleniyor.

Giriş ücreti uygulamasına Venedik'in tarihi kent merkezi ve etrafındaki adalar dahil olacak. Venedik'te yaşayanlar, eğitim görenler ve bu bölgelerdeki otellerde kalanlardan ise bu ücret alınmayacak.

Halen Venedik de dahil olmak üzere İtalya'nın birçok kentinde otellerde konaklayanlardan "turist vergisi" alınıyor. Yeni uygulamayla ise kentte konaklamayan ancak günübirlik giriş yapanlardan da ücret alınacak. (Övgü Pınar - BBC Türkçe)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin09 Şubat 2019 18:01

    İSTANBUL İÇİNDE AYNI UYGULAMA YAPILSIN AYAK BASTI PARASI VİZESİZ GELENLER VAR GELİP KAÇAK İŞCİ OLARAK ÇALIŞMAYA GELİYORLAR SİGORTASIZ OLARAK ÇALIŞTIYORLAR BURDAKİ VATANDAŞLARA HAKSIZ REKABET OLUYOR O YÜZDEN AYLIK VEYA 3 AYLIK KALANDAN ALINIRSA GELENLER İÇİN CAYDIRICILIK OLUR

  • Talip 10 Şubat 2019 09:58

    Senin memleketin yolgeçen hanı kimden alacaksın ayakbastı parası?