BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVelileri dolandırmakla suçlanan okul yöneticisi tutuklandı----

Velileri dolandırmakla suçlanan okul yöneticisi tutuklandı

Velileri dolandırmakla suçlanan okul yöneticisi tutuklandı
13 Temmuz 2020 - 09:34 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da, Özel Maarif Mozaik Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu hakkında öğrencilerin kayıt paralarını alıp velileri dolandırdığı iddiasıyla yapılan suç duyurusu üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Özel Maarif Mozaik Okulları'na eğitim ve öğretimin yeni döneminde yaklaşık 600 öğrenci kayıt yaptırdı.

DHA'nın aktardığına göre, çocukların kaydını yaptıran veliler, bir süre sonra okulun binasına mülk sahibi tarafından haciz işleminin başlatıldığı, tüm taşınmazlara el konulacağı ve okulda görev yapan öğretmenlerin de 4 aylık maaşının ödenmediğini öğrendiler.

Olayın ortaya çıkmasının ardından çok sayıda veli, okul önünde toplanarak kayıt parasının iadesini talep etti. Okul yöneticileri ise bu talebe yanıt vermeyince veliler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda okul yöneticisi Haşim Merdoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Merdoğlu, İstanbul ve Diyarbakır emniyet müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ortak operasyonla İstanbul'da gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusunun ardından Merdoğlu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)