BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVeliler isyanda!----

Veliler isyanda!

Veliler isyanda!
01 Ekim 2013 - 17:24 www.finansgundem.com

Türkiye'de yeni eğitim-öğretim yılında serbest uygulaması velilerin tercihine bıraktı ama asıl tartışma bundan sonra çıktı

Türkiye’de yeni eğitim-öğretim yılında serbest kıyafet uygulaması velilerin tercihine bırakıldı ancak öğrencilerin saç boyutundaki belirsizlik okula alınmayan öğrenci ve velilerini çileden çıkardı.
Şikayetvar’ın haberinde “Geçen yıl eski Milli Eğitim Bakan’ı Ömer Dinçer’in ‘Okullarda saç uzatmak serbest’ açıklamasından sonra sevinen öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılında eski yasakla karşı karşıya kaldı. Okul yöneticileri saç yönetmeliği hakkında okullara bir yazı ulaşmadığını öne sürerek uzun saçlı öğrencileri okula almadı. Bazı illerde Milli Eğitim Müdürleri ‘Bakımlı ve temiz olmak şartıyla, öğrencilerin saçlarından dolayı okul kapısından geri çevrilmesi söz konusu olmayacak’ derken birçok ilde saçları uzun olan öğrenciler okula alınmadı” denildi.
“ALO 147’YE ULAŞAMIYORUZ”
Geçen yıl Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı açıklamadan sonra bu yıl yaşanan karışıklığa çözüm arayan velilerin, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 147’yi günlerdir aradıklarını ancak ulaşamadıklarını ifade ettikleri belirtilen açıklamada, saçlarını kestirmek istemeyen öğrencilerin şikayetleri şöyle sıralandı:
HANİ BAKANIMIZ DA MÜDÜRLERİN SAÇINI KESECEKTİ?
Eski Milli Eğitim Bakan’ı Ömer Dinçer açıklama yapmıştı. ‘Saç uzatmak artık yasak değil, saçlarınıza karışan müdürler olursa ben de onların saçlarını keseceğim’ demişti. Şimdi okullarda müdürlerimiz çok sert bir şekilde saçlarımızı kestirmeye zorluyor. Serbest kıyafete geçilmemesini anlıyorum içimizde durumu iyi olanlar da var olmayanlarda, ama ‘Demokratik sistemin içinde yer alan otoriter bir kural olan bu kuralı yumuşatmak lazım’ denmişken lütfen bizleri okuldan soğutmasınlar.
Başkent Ankara’da okuyorum ama alınan kararlara uyulmuyor. Saçlarım uzun diye okula almıyorlar, Müdür Yardımcısı azarlıyor. Eski Milli Eğitim Bakan’ı Ömer Dinçer’in saç uzatmak serbest dediği yazısını çıktı alıp götürdüm Müdür yine ilgilenmedi. Saçlarımı kestirmek istemiyorum. Lütfen bu konuya bir açıklık getirin.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)