BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVeliler dikkat! Beslenme çantasında neler olmalı----

Veliler dikkat! Beslenme çantasında neler olmalı

Veliler dikkat! Beslenme çantasında neler olmalı
16 Ekim 2022 - 10:22 www.finansgundem.com

Çocuklar için beslenme çantasının önemi büyük. Peki ideal bir beslenme çantasında neler olmalı? Özellikle havaların soğumasıyla artan salgın hastalıklara karşı güçlü besinler neler? İşte Dr. Şirin Seçkin'in tavsiyeleri...

Okulların açılmasının ardından salgınların başlaması ve havaların soğuması sağlıklı beslenmenin önemini artırıyor. HaberTürk'ten Burçak Orçun'un sorularını yanıtlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, okul döneminde çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek özellikle c vitamini, probiyotik ve omega3 içeren gıdaların her gün tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

C VİTAMİNİ, PROBİYOTİK ve OMAGA3 ÇOK ÖNEMLİ

Bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonlara karşı savaşabilmesi için c vitaminine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Dr. Şirin Seçkin "Nar ve ekşi, asitli narenciye meyveleri ile taze patates, kara ve kırmızı lahana, kırmızı biber gibi sebzelerde c vitamini oranı çok yüksek" dedi. Probiyotiklerin zararlı olan bakterileri engelleyerek bağışıklığa destek olduğunu belirten Dr. Seçkin "Probiyotik bakımından zengin olan ev yapımı yoğurt, sirke, turşu gibi gıdaların da günlük olarak tüketilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Omaga3'ün vücudun kendini tamir edebilmesine destek olduğunu ifade eden Dr. Şirin Seçkin "Omaga3 ve d vitamininin muhakkak her gün alınması gerekiyor" dedi.

BESLENME ÇANTASINDAKİ İDEAL YİYECEKLER NE OLMALI?

Çocuklara kahvaltı ve beslenme çantası hazırlarken çeşitlendirmeye önem verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Seçkin "Her gün aynı beslenme çantasını açan çocuk sıkılıyor ve yemek istemiyor. Protein, sebze, meyve ve kuruyemiş gibi sağlıklı gıdalarla çeşitlendirerek dengeli bir menü hazırlamak gerek" şeklinde konuştu. Karbonhidrat olarak az miktarda ev yapımı kek ile tahıllı etmek konulabileceğini ifade eden Dr. Şirin Seçkin "Beslenme çantasında kesinlikle olmaması gerekenler ise paketli hazır yiyecek ve içecekler" uyarısında bulundu.

Midenizi rahatlatacak beslenme tüyoları

Egzersiz öncesi beslenme hakkında bilmeniz gerekenler

Kansızlığı olanlar nasıl beslenmeli? İşte mucize besinler...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)