BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVehbi Koç yaşasaydı...----

Vehbi Koç yaşasaydı...

Vehbi Koç yaşasaydı...
15 Şubat 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Merhum Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel, ölümünün 17. yılında babasını anlattı

Vehbi Koç Vakfı Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Vehbi Koç’un 17. ölüm yıldönümünde babasıyla ilgili anılarını anlatırken, “Vehbi Koç bugün olsa ne yapardı?” sorusuna da ilginç cevaplar verdi.
Arsel, “Tüpraş ve Yapı Kredi’nin alımları ile ilgili ‘Ben size bunları zor aldırırdım’ der, ancak günün koşullarını düşünüp, memnuniyeti gülümseyerek belli ederdi” dedi.
Holdingin “Bizden Haberler” dergisi, Vehbi Koç’u ölümünün 17. yıldönümünde kapak yaptı.
Dergi, Koç ile ilgili olarak pek çok ismin görüşlerine yer verirken, Semahat Arsel’e de “Vehbi Koç bugün olsa nelere dikkat eder, neler yapar?” sorusunu yöneltti.
Arsel, “Allah’ın Vehbi Koç’u sevdiğine bir kez daha inanıyorum. Zira son nefesine kadar sağlıklı bir şekilde yaşayabildi. Suna’nın (Suna Kıraç) insafsız rahatsızlığını, Sevgi (Sevgi Gönül) ve Doğan’ın (Erdoğan Gönül) arka arkaya vefatını iyi ki görmedi” ifadesini kullandı.
Şayet bugün bir toplantı yapsa...
Semahat Arsel, dergiye, Vehbi Bey şayet bugün Koç Holding’in kapısından içeri girse, aile ve yöneticileri toplantı odasına çağırsa ne gibi sorular sorardı diye düşündüğünü belirtirken, buna kendisi cevap verdi.
Semahat Arsel, “Eminim, Koç Topluluğu’nun neleri yaptığını, ne kadar ilerleyebildiğini merak eder, faaliyetleri yerinde görerek yöneticilerden bilgi almak isterdi. Vehbi Koç’u iyi tanıyorsam gördüklerinden memnun olur, yine de ufak tefek eleştirilerini bildirmekten geri kalmazdı” dedi.
Vehbi Koç’un aynı toplantıda emek verdiği bazı şirketlerin niçin satıldığını da soracağını ve geniş bilgi isteyeceğini söyleyen Arsel, “Tüpraş ve Yapı Kredi’nin alımlarıyla ilgili kararımızı sorduğunda ise ‘Ben size bunları zor aldırırdım’ der, ancak bir an durup günün koşullarını düşünür, ardından da sonuçtan duyduğu memnuniyeti gülümseyerek belli ederdi” diye konuştu.
Mutlaka gurur duyardı
Arsel, görüşlerine şöyle devam etti: “Holding binasında bir gezintiye çıkar, incelemelerde bulunurdu. İsrafı sevmezdi. Bu nedenle israf olduğunu düşündüğü bazı harcamalara dikkat çeker ve her zaman tekrarladığı gibi ‘Kendi kesenize acımıyorsanız bu memlekete acıyın’ derdi.”
Vehbi Bey’in her zaman aile bireylerinin el attığı işleri sonuçlandırmasını istediğini hatırlatan Arsel, Vehbi Bey’in tüm aile bireylerine örnek olduğunun da altını çizdi.
Arsel, “İşi, ilkeleriyle, dehasıyla, memleket sevgisiyle yaşamımızın her anında ayrı bir yere sahipti. Bugün olsa Koç Topluluğu’nun geldiği noktayla gurur duyar, ileri görüşlülükle yeni başarıların kapılarını açardı” dedi.
Herkesin bir otomobili olsun’
Vehbi Koç, 1937’de grubun temellerini attı, 100 bin lira sermaye ile “Vehbi Koç ve Ortakları Kolektif Şirketi”ni, 1938’de de “Koç Ticaret A.Ş.”yi kurdu. “Herkesin bir otomobili olsun” diyen Koç, Bernar Nahum’un da katkısıyla, Türkiye’yi ilk yerli üretim otomobil, “Anadol”la buluşturdu. Adını da Türk halkına seçtirdi. Koç, ilk yerli buzdolabı ve ilk yerli bulaşık makinesini de üretti.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)