BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVegan Türk şirketine 3 milyon dolar yatırım----

Vegan Türk şirketine 3 milyon dolar yatırım

Vegan Türk şirketine 3 milyon dolar yatırım
04 Mayıs 2021 - 11:53 www.finansgundem.com

Vegan – vejetaryen hayatı benimseyen kişiler için vazgeçilmez bir “super app” olmayı hedefleyen sosyal medya platformu Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile Focus Global Project’ten ilk yatırımını aldı.

“Veganzone” 3 Milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı. Dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlerden vegan – vejetaryenlerin tanışmalarına, ortak etkinlikler düzenlemelerine ve veganlıkla ihtiyaç duyulan her bilgiye ulaşmalarını amaçlayarak, henüz Şubat ayında New York’ta kurulmasına karşın bugün Türkiye dâhil 40 ülkeden kullanıcıya ulaşıyor. Platformun Türkiye’de de 7 bin üyesi bulunuyor.

Destek devam edecek

Bugüne kadar yerli ve yabancı pek çok girişime yatırım yapan Focus Global Project’den ilk yatırımını alan Veganzone, bu yatırımı yazılım teknolojilerinin geliştirilmesi ve etkin olduğu pazarlarda büyümeye ayırmayı hedefliyor.

Dünya çapında bir uygulama olma yolunda hızla ilerleyen platformu ve kitlesini çok önemsediklerini söyleyen Focus Global Project Yönetici Ortağı Kerem Kapancı, vegan – vejetaryen hayatı benimsemiş kişiler arasında iletişimi ve etkileşimi geliştiren bu projenin ilk yatırımcısı olmaktan mutluluk duyduklarını, verdikleri destekleri de arttırarak sürdüreceklerini belirtti.

Veganların buluşma noktası

Kapancı, marketlerde veya kasaplarda satın alınan etlerin üretim aşamasının yağmur ormanlarının yok olmasından, su, toprak ve enerji israfına, havanın ve suyun kirlenmesinden iklim değişikliğinin tetiklenmesine, hayvan ve bitki türlerinin tükenmesinden sera gazlarının artmasına kadar pek çok çevresel etkiye sebep olduğunu hatırlattı.

Doğanın korunmasına önem veriyorsak tabağımızdakilerin de nelere neden olduğundan haberdar olmamız gerektiğini, çünkü yiyecek seçimlerimizin de çevresel bir mesele olduğunu dile getiren Kapancı, “Tam da bu nedenle desteklerimizi, bize ev sahipliği yapan dünyamıza ve doğaya ödediğimiz bir borç olarak görüyoruz” dedi.

Veganlık nedir?

Veganlık, hayvanların gıda, giyim ya da başka amaçlar uğruna maruz kaldıkları sömürü ve zulmün her türlüsünden, uygulanabilir olan en mümkün derecede kaçınan bir felsefe ve yaşama biçimi. Ayrıca veganlık, insanlar, hayvanlar ve çevrenin yararına, hayvan kullanımını içermeyen alternatiflerin geliştirilmesini ve kullanımını da desteklemek demek. Beslenme konusunda ise, kısmen veya tamamen hayvanlardan elde edilen ürünlerin, reddedilmesi anlamına geliyor. (The Vegan Society, 1979)

Super App nedir?

Bizlerin henüz yabancı olduğu 'süper app'ler, ilk olarak Çin'de ortaya çıkan, çok sayıda özellik ve hizmetin bir arada sunulduğu portallar olarak tanımlanıyor. Başlıca örnekleri WeChat ve Alipay. Kullanıcılar bu 'app'leri iletişim, sosyal medya, alışveriş ve ulaşım gibi çok farklı amaçlar için kullanabiliyor.

Korona virüse yakalanan anne bebeğini emzirebilir mi?

Kalp ve damar sağlığını korumanın 7 etkili yolu!

“Tam kapanma sürecinde istirahat ve hareketi dengeleyin”

5,5 milyon balon balığı için 5 milyon lira destek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)