BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVe BRICS anlaştı----

Ve BRICS anlaştı

Ve BRICS anlaştı
28 Mart 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük 5 gelişen piyasa ekonomisinin liderleri kalkınma bankası kurma konusunda anlaştı

Önde gelen gelişen piyasa ekonomilerinden oluşan BRICS'in liderleri Çarşamba günü, Bretton Woods kurumlarını zorlayacak bir kalkınma bankası kurma konusunda anlaştıklarını duyurdu. Ancak liderler, bankanın büyüklük ya da yapısına dair bir açıklamada bulunmadı.
Güney Afrika'nın Durban kentinde Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderlerinin katılımıyla düzenlenen BRICS zirvesinin ana gündem maddesi ortak bir kalkınma bankası kurulmasıydı. Kalkınma bankası, gelişen piyasa ülkelerini daha da kalkındırarak, yalnızca siyasi bir gruplaşmanın ötesine taşıması için önemli bir sınav olarak görülüyor.
BRICS'in 5 lideri açık bir şekilde kalkınma bankası girişimine destek verirken, öne çıkan ifadeler de bu ülkeler arasında daha derin işbirliğinden yanaydı.
Çin'in yeni başkanı Xi Jinpibg, Brics'in gelişme potansiyelinin "sonsuz" olduğunu savunarak, "BRICS işbirliğinin gerçek potansiyeliyse hâlâ gerçeğe dönüştürülmeyi bekliyor" dedi.
Güney Afrika Başkanı Jacob Zuma da gelişen piyasa ekonomilerinin, küresel ekonomideki değişime öncülük ettiğini dile getirdi.
Brics ülkeleri, dünyanın toplam GSYH'sinin yüzde 20'sini üretiyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)