BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVazgeçilmeyen pandemi trendi: Özel jetler----

Vazgeçilmeyen pandemi trendi: Özel jetler

Vazgeçilmeyen pandemi trendi: Özel jetler
06 Eylül 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Havayolu şirketleri karantina önlemlerinin kalkmasıyla uçuşlara yeniden başladı. Ancak özel jetler pandemi döneminin ardından vazgeçilemeyen bir alışkanlık olacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Havayolu şirketleri yeniden gözde destinasyonlara uçmaya başlamış olsa da zenginler halihazırda Miami ve Karayipler gibi popüler yerlere hatta Avrupa’ya uçmak için özel jetleri kullanıyor. Zengin müşterilere odaklanan Malta merkezli Vista Global, temmuz ayında rekor kaydedildiğini söyledi. Jet alımları ekonomik düşüşlere karşı hassas ve 2008 krizinin ardından toparlanma gösteremedi.

Pandemi döneminde şirket yöneticileri seyahatlerini durdurdu ve korona virüsün delta varyantı iş seyahatlerinin geri gelmesini engelliyor. Yine de korona virüs krizi, geçmiştekilere benzemiyor. Wall Street Journal’ın haberine göre zenginler uçaklarını satmadı ve hatta giderek artan sayıda kişi seyahat etmek için özel jetleri tercih etmeye başladı. Vista Global’ın saat başı ücret alan hizmeti VistaJet, taleplerin %71’inin daha önce özel jet kullanmamış müşterilerden geldiğini söyledi.

İlk kez özel jet kullanan müşterilerin büyük çoğunluğu Vista Global’ın Uber benzeri uçak paylaşım hizmeti XO’yu ya da kısmi uçak sahipliği modelini tercih ediyor. Bu hizmet ise Warren Buffett’ın NetJets’i tarafından sağlanıyor. Seyahat acenteleri var olan filolarını değerlendirmeye odaklanırken, bu trendden özel jet üreticileri fayda görüyor. Yatırımcılar yeni uçaklara yönelik talep görmeyi bekliyor.

Özellikle de son yıllarda üreticilerin yatırım bütçelerine darbe indiren yüksek modellere olan ilginin yoğun olması isteniyor. Bu jetlerin fiyatları ise 50 milyon doların üzerine çıkabiliyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu jetler daha önce Çin’de özel jetlere yönelik ilginin artmasından fayda görmek üzere tasarlanmıştı.

Ancak beklentiler gerçekleşmedi. Şimdi pandemi nedeniyle özel jetlere yönelen ilginin devam edeceği ve uçak siparişlerini artıracağı düşünülüyor. Kullanım alanları oldukça geniş olmasına rağmen özel jetler giderek az bulunur hale geliyor. İyi haberler daha büyük modeller için de geçerli.

Jefferies tarafından yapılan bir ankete göre özel jet sahibi şirketler şimdi büyük ve orta boyuttaki jetlerin, korona virüs sonrası en yüksek talebi görmesini bekliyor. En büyük ve lüks modellerin karlı hale gelebilmesi için oldukça fazla çalışması gerekiyor. Bunun içinse şimdilerde kısıtlamalara tabi olan uluslararası rotaların ticari seyahatlere yeniden açılması gerekiyor. Özel jetler aynı zamanda iş seyahatleri yeniden başladığında buradan da büyük bir pay alacak.

Yeni Zelanda’da en sıcak kış

 

Avrupa'nın en ateşli festivali 'Las Fallas'

 

HSBC CEO’su pandemi öncesine dönmek istemiyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)