BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVatikan'da ilk korona vakası görüldü----

Vatikan'da ilk korona vakası görüldü

Vatikan'da ilk korona vakası görüldü
06 Mart 2020 - 17:10 www.finansgundem.com

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan şehir devletinde ilk korona virüs vakası teşhis edildi. Vatikan Hastanesi dezenfekte edilmek için geçici olarak kapatıldı.

Avrupa'nın en ağır korona virüs kriziyle mücadele etmeye çalışan İtalya'da, başkent Roma sınırları içinde yer alan Vatikan'da bir kişiye yapılan korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Vatikan basın ofisinden bugün yapılan açıklamada, "Dün bir hastada Covid-19 bulunması üzerine Vatikan Şehir Devleti Sağlık ve Hijyen Müdürlüğü'nün tüm ayakta tedavi hizmetleri, dezenfekte amacıyla askıya alınmıştır" denildi. Söz konusu hastayla ilgili bilgi ise verilmedi.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, Vatikan Şehir Devleti yönetimi de, korona virüse karşı bir dizi tedbir kararı aldı. Bunlar arasında, kapalı mekanlarda yapılması planlanan ve katılımcılar arasında 1 metrelik güvenli mesafenin sağlanamayacağı etkinliklerin askıya alınması, eğitim amaçlı etkinliklerin durdurulması ve gerekli olmayan seyahatlerin sınırlandırılması da yer alıyor.

Resmi verilere göre Vatikan şehir devletinin 618 vatandaşı bulunuyor. 246'sı Vatikan vatandaşı olmak üzere toplam 453 kişi Vatikan duvarları arasında kalan sınırlar içinde ikamet ediyor.

Korona virüs Avrupa'da hangi ülkelerde görülmedi?

Vatikan Şehir Devleti'nin ve Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco'nun soğuk algınlığı geçirdiği açıklanmıştı. Sosyal medyada Papa'nın korona virüs kaptığına dair söylentiler ortaya çıksa da Vatikan basın ofisi Papa'nın yalnızca bir soğuk algınlığı geçirdiğini belirtmişti.

Koronavirüsün yayıldığı İtalya'da Papa'nın rahatsızlandığı açıklandı

Ölenlerin yaş ortalaması 81

Öte yandan, korona virüs ölümleri ve pozitif sayısının artmaya devam ettiği İtalya'da, ölümle sonuçlanan vakalarla ilgili istatistik veriler açıklandı. İtalya'da dün akşam açıklanan son verilere göre korona virüs bağlantılı 148 ölüm ve toplamda 3858 vaka tespit edildi.

Sağlık Yüksek Enstitüsü'nün ilk 105 ölümle ilgili analizine göre, bu 105 kişinin yaş ortalaması 81. Virüs kapanların genelinin yaş ortalaması ise 61.

Papa'nın korona testi negatif çıktı

Hayatını kaybedenlerin yüzde 42,2'si 80-89 yaşları arasında, yüzde 14,1'i 90 yaş üzerinde. Ölümlerden yüzde 32,4'ü 70-79 yaş aralığında, yüzde 8,4'ü 60-69, yüzde 2,8'i de 50-59 yaş aralığında.

Hayatını kaybedenlerin çoğunluğu erkek. Ölen kadınların yaş ortalaması 83,4 iken, erkeklerde yaş ortalaması 79,9 olarak belirlendi.

Korona yüzünden iptal olan seyahatler iade hakkı

Korona virüs bağlantılı olarak hayatını kaybettiği belirlenenlerin üçte ikisinin de virüs kapmadan önce en az 3 sağlık sorunu vardı. Bu kişilerde en sık görülen kronik sağlık sorunları yüzde 74,6 ile hipertansiyon, yüzde 70,4 ile iskemik kalp hastalığı ve yüzde 33,8 ile diyabet.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 15,5'inin ise önceden bilinen bir kronik rahatsızlığı yoktu ya da yalnızca bir hastalığı vardı.

Korona korkusu AP Genel Kurulu'na adres değiştirtti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)