BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVatandaştan 'Başkanlık'a % 63 destek!----

Vatandaştan 'Başkanlık'a % 63 destek!

Vatandaştan 'Başkanlık'a % 63 destek!
17 Ekim 2016 - 08:41 www.finansgundem.com

MAK Danışmanlık'ın gerçekleştirdiği anketteki “Türk tipi başkanlık sisteminin referandumla gelmesi durumunda destekler misiniz?" sorusuna yüzde 63 evet, yüzde 30 hayır yanıtı geldi

Araştırma, MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat koordinesinde, 10-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplam 55 il ve 160 ilçede, 5 bin 400 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edildiği şekliyle 'Türk tipi başkanlık sistemi'nin bir referandumla gelmesi durumunda destekler misiniz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 63'ü "Evet" derken, "Hayır"ların oranı yüzde 30'da kaldı. Kararsızlar yüzde 7 çıkarken, sonuçların analizinde şu ifadelerin kullanılması dikkat çekti:

HALK ERDOĞAN’I İSTİYOR

1 Kasım'da 'başkanlık' söylemiyle seçime giden AK Parti'ye verilen rekor destek hem de Cumhurbaşkanına güvende görülen çok partili demokrasilerde ender rastlanan kamuoyu desteği, vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye Cumhuriyeti 1. Başkanı olarak görmek istediğini göstermektedir.

ABD VE AB'YE GÜVEN DÜŞÜK

"ABD ve NATO'nun Türkiye'nin stratejik dostu olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna yüzde 79 "Hayır" yanıtı gelmesi dikkat çekti. "Evet" diyenlerin oranı yüzde 13'lerde kaldı. "Size göre Türkiye AB'ye girme çabasını sürdürmeli mi, defteri kapatmalı mı?" sorusuna, yüzde 49 "kapatmalı", yüzde 46 "devam etmeli" yanıtı geldi.

MHP oy artırdı

"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu yöneltildi. AK Parti yüzde 49.29'luk orana sahip olurken, CHP'nin yüzde 24.38'de kaldığı görüldü. MHP'nin, 1 Kasım seçimlerine göre oylarını bir miktar artırarak yüzde 15.37'ye çıkması dikkat çekti. HDP ise yüzde 8.48'lik oranla, barajın altında görünüyor.

Mücadelede eksikler var

Ankette, "FETÖ ile mücadelede hükümeti başarılı buluyor musunuz?" sorusu da yöneltilirken, yüzde 61 "Evet" yanıtı verdi. Kararsızlar dışında, yüzde 33 "Hayır" cevabı geldi.
"FETÖ ile mücadelede eksik bırakılan alanlar nerelerdir?" sorusuna ise katılımcılar sırasıyla yüzde 40'la "siyasiler", yüzde 25'le "yurt dışı bağlantıları", yüzde 15'le "işadamları" yanıtlarını verdi.

Tedirginlik az da olsa sürüyor

Sonuçlar, halktaki yeni darbe girişimi endişesinin de sona ermediğini gösterdi. "15 Temmuz benzeri kalkışma tehlikesi var mı?" şeklindeki soruya yüzde 44 "Evet" derken, yüzde 33 "Hayır" dedi, yüzde 33 "kararsız" çıkması dikkat çekti.

Terör destekçisi yapılara tepki

Ankette, terör örgütü PKK'yla mücadele de sorulurken, sadece terör örgütüyle değil, destekçileriyle mücadelede de adım beklendiği sonucu çıktı. Mücadelede hükümeti başarılı bulanlar yüzde 47, başarısız bulanlar yüzde 43 çıktı.

Fırat Kalkanı’na halk onayı

Fırat Kalkanı Harekatı'na destek de öne çıktı. "Size göre Türkiye'nin Suriye'de kara gücü bulundurması doğru mudur?" sorusuna yüzde 72 "Evet" cevabı verildi. Kararsızlar dışında "Hayır" diyenlerin oranı yüzde 18'de kaldı.

Akşam

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)