BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVaryant ile faiz beklentilerinde farklı fiyatlama!----

Varyant ile faiz beklentilerinde farklı fiyatlama!

Varyant ile faiz beklentilerinde farklı fiyatlama!
26 Kasım 2021 - 16:34 www.finansgundem.com

Piyasalar Fed'in Haziran ayında faizleri artıracağına dair beklentilerini hafta başında hızlı bir şekilde yükseltirken, yeni korona virüs varyantıyla ilgili haberler sonrasında rüzgar değişti.

Piyasalar, yeni korona virüs varyantı endişeleriyle beraber ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri artırmakta hızlı davranmayacağını fiyatlamaya başladı.

Hafta başında Fed’in 25 baz puanlık ilk faiz artırımının Eylül’den ziyade Haziran’da gerçekleşeceğini fiyatlamaya başladıktan sonra Eylül ve Aralıkta da faiz artırımları geleceğine dair pozisyonlarını artırmışlardı.

Bloomberg’in vadeli piyasalardaki fiyatlamaları kullanan tahmin modeline göre, gelecek yıl Haziran ayında faizlerin artırılacağına yönelik pozisyonlar cuma günü sert bir şekilde geriledi.

Güney Afrika’da görülen yeni korona virüs varyantı küresel piyasalarda hızlı bir likidasyona neden olurken kripto para piyasalarındaki düşüşün de bu likidasyondan kaynaklandığı düşünülüyor.

İngiltere uyardı: Yeni varyant büyük endişe kaynağı

Almanya Sağlık Bakanı'ndan kapsamlı temas kısıtlama talebi

'Süper varyant' kripto paraları da vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)