BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVarlık Fonu'na özel sektörden destek----

Varlık Fonu'na özel sektörden destek

Varlık Fonu'na özel sektörden destek
19 Eylül 2016 - 13:03 www.finansgundem.com

Fonun kuruluşu ile yetkilendirilen Özelleştirme İdaresi şu günlerde hummalı bir çalışma yürütüyor

Türkiye yaz aylarında yeni bir enstrüman olan Varlık Fonu ile tanıştı. Kısa süre tartışmaları süren ve gündemde kalan Türkiye Varlık Fonu'nun kuruluşuna imkan sağlayan kanun teklifi ise 19 Ağustos tarihinde Meclis'ten hızla geçerek yasalaştı. Ne var ki, Türkiye'nin yoğun gündeminin etkisiyle yasalaştıktan sonra gündemden düştü.

NEDİR, NEDEN KURULDU

Neredeyse gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde bulunan Varlık Fonu ile ülkeler dev projelerine kaynak sağlıyor. Hemen araya girelim ve küçük bir bilgi verelim. G20 ülkeleri içinde sadece Türkiye'nin varlık fonu yoktu. Bazı ülkelerde ise varlık fonlarının tarihi 100 yıla uzanıyor.

DEV PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye varlık Fonu'ndan elde edilecek kaynakların otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı, nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlayacağı vurgulandı. Bu sayede kamu kesiminin borcu artmadan dev projeler hayata geçirilecek. Fonun büyüklüğünün 200 milyar dolara ulaşması planlanıyor. Böyle büyük hedeflerle yasalaştırılan Türkiye Varlık Fonu ile ilgili tüm yetki de Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. Para dergisinin haberine göre fonun kuruluşu ile yetkilendirilen Özelleştirme İdaresi şu günlerde hummalı bir çalışma yürütüyor. Büyük yatırım bankalarına başvuran İdare ayrıca özel sektörün önemli isimlerinden bu konuda görüş alıyormuş.

“BİZE RAPOR VERİR MİSİNİZ?”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yatırım bankasının üst düzey yetkilisi, "Özelleştirme İdaresi bizi davet etti. Türkiye Varlık Fonu ile ilgili size danışmak istiyoruz dediler. Fon nasıl kurulur, portföyü nasıl olmalı, nasıl idare edilir gibi konularda bize rapor verir misiniz dediler. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyük olasılıkla bizim dışımızdaki kurumlardan da görüş almışlardır" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)