BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık Fonu, Türk Telekom hisseleri için kredi arayışında----

Varlık Fonu, Türk Telekom hisseleri için kredi arayışında

Varlık Fonu, Türk Telekom hisseleri için kredi arayışında
27 Ocak 2022 - 15:31 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un mevcut hissedarı olan bankalarla satın alma konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, bankalarla Türk Telekom hisselerinin alımı için kredi görüşmesi yürütüyor.

Kaynaklara göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un yüzde 55 hissesinin satın alımı için aradığı finansmanın tamamını ya da büyük bölümünü karşılamak için mevcut hissedar bankalarla kredi görüşmesi gerçekleştiriyor.

Varlık Fonu, “Bankalarla satın alma konusunda görüşmelerimiz devam ediyor” diyerek daha fazla detay vermezken, bankaların hisselerinin temsilcisi Levent Yapılandırma Yönetimi (LYY) konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

Bankalar yaklaşık üç yıldır daha önce ödenemeyen kredilerine karşılık olarak LYY şirketi aracılığı ile Türk Telekom’un çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor. Akbank, Garanti ve İş Bankası en fazla hisseye sahip üç banka konumunda.

Aralık ayında Varlık Fonu ve LYY, hisselerin olası devri konusunda resmi görüşmelere başlandığını duyurmuştu.

Güncel piyasa değerine göre Türk Telekom’un bankaların elindeki hissesi yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde.

Varlık Fonu, Türk Telekom’da büyük ortak olacak

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız Düşünce 28 Ocak 2022 03:31

    Faizi hariç 4.7 Milyar $ kredi verdi bankalar ! Şimdiki değeri 1.4 Milyar $ mış mış !!! Zamanında bu kredi için bankaları zorlayanlar zararı ÖDESİN !

  • Dikkat27 Ocak 2022 22:37

    Bakın dikkat edin aynı haberle bir kere değil üç beş kere bindirirler trene ve genelde bu satıldı haberi bir türlü gelmez,gelen yokmu var tabi ama ne olur o zaman ilk haber düştüğünde coşku başlar ikinci gün bazen devam eder ee sonra? Eee kardeşim bu zaten fiyatlanmıştı derler kalırsınız elinizde mal ile.