BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarlık Fonu, özel sektör şirketlere de ortak olacak----

Varlık Fonu, özel sektör şirketlere de ortak olacak

Varlık Fonu, özel sektör şirketlere de ortak olacak
22 Mayıs 2020 - 08:40 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, verdiği mülakatta "Fon'a şirketlerden hisse alma, ortak olma imkanı verilmesi sermaye çıkışlarını engelleyecek" dedi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, Fon'a şirketlerden hisse alma veya onlara ortak olma imkanı veren yasanın şirketlerden sermaye çıkışını engelleyeceğine inandığını ve Fon'un stratejik şirketlerin kontrol hisselerini almalarına imkan vereceğini söyledi.
CNBC'ye konuşan Sönmez, egemen varlık fonlarının korona virüs salgını gibi krizler sırasında ülke özel sektörünün desteklenmesinde bir role sahip olduklarını belirterek, "Kovid-19 sonrasında egemen fonlardan daha fazla aktivite göreceğimize inanıyorum. Benim görüşüme göre gelecek 3-4 yılda, egemen varlık fonu bağlı ortaklıkları ve varlık fonları oyunun hisse senedi bölümünde daha önemli bir rol oynayacaklar" dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)