BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık Barışı'ndan ne kadar geldi?----

Varlık Barışı'ndan ne kadar geldi?

Varlık Barışı'ndan ne kadar geldi?
05 Kasım 2013 - 15:45 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında varlık barışındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım ve Ankara Haber Müdürü Zerin Elçi'nin sorularını yanıtladı. Şimşek varlık barışındaki son durumla ilgili bilgi verdi. Maliye Bakanı, bugüne kadar varlık barışında 5 Kasım itibariyle beyan edilen toplam tutarın 67,4 milyar lira olduğunu söyledi ve varlık barışına ilginin yüksek olacağını düşündüklerini ve bir hedef belirlemediklerini ifade etti.

ŞU ANA KADAR GELEN 6,1 MİLYAR LİRA
"Şu ana kadar gelen miktar yaklaşık 6,1 milyar lira" diyen Şimşek, şu ana kadar ödenen verginin 121,2 milyon lira olduğunu kaydetti.

TÜRKLERİN DIŞARIDA 130 MİLYAR LİRASI VAR
Maliye Bakanı, varlık barışı sürecinde piyasalarda bir miktar dalgalanma yaşandığını, yurtdışında Türkler üzerinde kayıtlı 130 milyar liralık kaynak olduğunu belirtti.

AFA PRENSİP OLARAK KARŞI DURDUM
Şimşek, af niteliğindeki yapılandırmalara prensip olarak karşı durduğunu da ifade etti.

PARANIN DIŞARDA TUTULMASI ANLAMLI DEĞİL
Türkiye’nin kaynak ihtiyacının ortada olduğunu söyleyen Şimşek, paranın dışarda tutulmasını anlamlı bulmadıklarını ifade etti.

TL’DEKİ DEĞER KAYBI ENFLASYONU ETKİLEDİ
Şimşek, yayın sırasında TL’deki değer kaybıyla ilgili de konuştu. Maliye Bakanı, “TL’de yaşanan değer kaybının enflasyona yansıması oldu” dedi.

ENFLASYON HEDEFİN ÜZERİNDE SEYREDECEK
Şimşek, enflasyonla ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Hafif yükselme olsa da enflasyon hala tek hanelerde. Arzumuz düşük, tek hanelerde enflasyon görmek. Bazı iç ve dış etkenlerden dolayı enflasyon bu yıl hedef üzerinde olacak. Önemli olan enflasyona dair orta vadeli beklentilerin bozulmaması."
KUR TAHMİNİM OLMAZ
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın kur tahminine yönelik de konuşan Şimşek, "Benim kurla ilgili tahminim olmaz. Kurun ancak yönüne yönelik tahmin yapabilirsiniz" dedi.

TL'DEKİ DEĞER KAYBI
TL'deki değer kaybıyla ilgili de konuşan Maliye Bakanı, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybının ithal mallardan alınan KDV vergilerinde artışa neden olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)