BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık alımları azaltılmalı ----

Varlık alımları azaltılmalı

Varlık alımları azaltılmalı
07 Haziran 2013 - 19:36 www.finansgundem.com

Fed eski Başkanı Alan Greenspan, Fed'in varlık alımını azaltmaya başlaması için çağrıda bulundu

Eski Federal Reserve Başkanı Alan Greenspan, merkez bankasının daha önce benzeri görülmemiş varlık alımlarını azaltması ve yavaş yavaş tamamen durdurmaya doğru ilerlemesi gerektiğini belirtti.
Greenspan, "Herkesin aşırılığı konusunda aynı fikirde olduğu bu büyük varlık alımı sonrasında bilançoyu ne kadar erken azaltırsak o kadar iyi olur. Bence olay yalnızca ne zaman alımları kısacağımızdan değil ne zaman normale döneceğimiz hakkında ve bence piyasa bize bunu yapmamız için yeterince alan tanımayabilir" ifadelerini kullandı.
Federal Reserve aylık 85 milyar dolarlık varlık alımına devam ederken, bugün açıklanan istihdam verileri Mayıs ayında işverenlerin, ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde istihdam yarattığını gösterdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke Kongre'de gerçekleştirdiği son konuşmasında ekonomik verilere bakılarak varlık alımında indirime gidilebileceğini açıklamıştı.
CNBC'ye röportaj veren Greenspan ise alımları yavaşlatmanın öncül bir adım olmasının şart olduğunu belirtti ve bunun bile Fed bilançosunu artırmakta olduğunu dile getirdi.
Fed, işsizlik oranı yüzde 6.5'e inene kadar ve enflasyon yüzde 2'nin altında seyrettiği süre boyunca varlık alımlarına devam edeceğini belirtmişti. 87 yaşındaki Greenspan, 1987 - 2006 yılları arasında Fed başkanlığı yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)