BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarank: Spesifik olarak aşıya odaklandık----

Varank: Spesifik olarak aşıya odaklandık

Varank: Spesifik olarak aşıya odaklandık
17 Mart 2020 - 13:57 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, korona virüse tedavi amaçlı aşı üretimi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Varank, "Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aşı geliştirmeleri çalışmaları için adım attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye'de çok yetkin bilim insanlarımız var. Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK enstitüleri ve çeşitli üniversitelerden bilim insanları ve uzmanlarla, “aşı”ya yönelik Ar-Ge Projeleri toplantısını yaptı.

Aşı ve tanı kiti geliştirme konusundaki ilk toplantısını korona virüsü Çin sınırları içindeyken 31 Ocak tarihinde yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ikinci toplantısını gerçekleştirildi.

Aşı geliştirme alanında Türkiye’de yürütülen faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde atılacak adımların birlikte değerlendirileceğini ifade eden Varank, korona virüsü tehdidine karşı ilk günden itibaren teyakkuz halinde olduklarını ifade ederek, “Bilim insanlarımız da kapasite ve yeteneklerini, bu global tehdidi yenmek için kullanıyor. Aşı ve tanı kiti geliştirme konusundaki ilk toplantımızı 31 Ocak tarihinde, yani bu virüs sadece Çin sınırları içindeyken yapmıştık. O günden bu yana üniversitelerimiz ve araştırma altyapılarımız aşı geliştirme ve bu virüsle mücadele alanında daha odaklı, yoğun bir mesainin içine girdi. Bakanlığımız da bu araştırma geliştirme projelerini TÜBİTAK aracılığıyla fonluyor ve koordine ediyor” dedi.

SPESİFİK OLARAK AŞIYA ODAKLANDIK

TÜBİTAK Araştırma Programlarıyla, Biyoteknolojik İlaç ve Aşı konusunda 98 projeyi hayata geçirildiğini anımsatan Bakan Varank, üniversitelerin, kamu kurumlarının ve özel sektörün sağlanan kaynaklardan faydalandığını ifade etti.

Teknoloji Yenilik ve Destek Programları (TEYDEB) vasıtasıyla Biyoteknolojik İlaç ve Aşıyla ilgili 13 firmanın 24 farklı projesinin desteklendiğinin altını çizen Varank, “Türkiye’de çok yetkin bilim insanlarımız var.

Spesifik olarak aşıya odaklandık. Buradaki yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz” dedi.

Korona virüse karşı aşı geliştirme toplantısına Bakan Varank’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Başkan Vekili Serkan Topaloğlu, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercüment Karasulu, TÜBİTAK-MAM’dan Prof. Dr. Şaban Tekin, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Akbulut, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nesrin Özeren, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmet Gürhan, TÜBİTAK-MAM’dan Hivda Ulbegi Polat, TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Destek Grubu'ndan Mustafa Ay, Tuğçe Ersöz ve Haşim Toslak katıldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar17 Mart 2020 14:47

    artık dünya global ...bundan sonra böyle virüsler çok çıkar o yüzden öyle bir sistem kurmak lazım ki yeni çıkabilecek virüslere anında müdale edebilmek ...teknolojide degil saglıkta önde olmak dünyada üstün olursun ..artık araba telefon degil sağlık ne kadar önemli oldugu bu virüs gösterdi ..inşallah bizim bilim insanları bu konuda önder olur ve ülkemiz kalkınır ...istikbal  saglıkta....

  • Buğra17 Mart 2020 14:29

    Aşıyı bulmaları 1.5 ayı felan bulur bahar ayında bulacaklar piyasa durumu bu halde iken alım gücünüzü güçlendirin yılmayın pes etmeyin sabırlı olun piyasa düzelecek yada isterseniz satın intikam soğuk yenir ben bu yabancılardan intikam alacağım onların parasını çatır çatır yiyecem.