BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVarank: OSB’lerde binde 3 pozitif vaka ile karşılaşıyoruz----

Varank: OSB’lerde binde 3 pozitif vaka ile karşılaşıyoruz

Varank: OSB’lerde binde 3 pozitif vaka ile karşılaşıyoruz
22 Mayıs 2020 - 12:34 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgelerinde uygulanan korona virüs testlerine değinerek, “Kocaeli ve Ankara'da testler devam ediyor. Binde 3 civarında pozitif vaka ile karşılaşıyoruz” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Webınar’ına video konferans yöntemiyle katıldı. Tüm dünyayı derinden etkileyen zor zamanlardan geçildiğini belirten Varank, küresel ekonominin bu sene en az yüzde 3 küçülmesinin beklendiğini anımsattı.

Uluslararası ticarette yüzde 13 ile yüzde 32 arasında, doğrudan yabancı yatırımlarda ise yüzde 30 ile

yüzde 40 arasında bir daralmanın öngörüldüğüne dikkat çeken Varank, dünyanın pandemilere yabancı olmadığını, yeni olanın mücadele şekli olduğunu ifade etti. Salgın sürecinde Türkiye’nin gösterdiği mücadeleye işaret eden Bakan Varank, dinamik ve bütüncül bir kamu yönetimi yaklaşımı izlendiğini kaydetti.

Virüsün ekonomik etkilerinin nisan ayından itibaren yoğun bir şekilde kendini hissettirdiğini vurgulayan Varank, Avrupa Birliği başta olmak üzere tük büyük pazarlarda taleplerin durma noktasına geldiğini, halk sağlığını korumak için alınan tedbirlerinde iç talebi baskıladığını kaydetti.

BİNDE 3 CİVARINDA POZİTİF VAKA İLE KARŞILAŞIYORUZ

Büyümenin öncü göstergelerinin ve sektörel gelişmelerinin düzenli şekilde takip edildiğini ifade eden Bakan Varank, temel önceliğin üretim cephesinde kalıcı bir toparlanmanın yakalanması olduğunu belirtti.

Reel sektörden normalleşme yönünde gelen olumlu sinyallere işaret eden Varank, “Sanayimizi her türlü şoka karşı daha dayanıklı hale getireceğiz. Değişen küresel dengeleri dikkate alıp, yeni normale en iyi şekilde hazırlanmak gerekiyor. YASED üyeleri olarak sizler, kurumsallaşmış, güçlü şirketlersiniz. Üretimin her aşamasını en ince detayına kadar planladığınızı düşünüyorum. Yeni normalin kodları; güvenli üretim, güvenli ticaret, güvenli turizm gibi tanımlamalar üzerinden şekillenecek” dedi.

TSE ile hazırlanan korona virüsüne yönelik tesislerin alması gereken önlemleri içeren kılavuzu ve COVID-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesini anımsatan Bakan Varank, YASED üyelerine güvenli üretim belgeleri almaları önerisinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgelerinde uygulanan korona virüs testlerine değinen Varank, “Kocaeli ve Ankara'da testler devam ediyor. Binde 3 civarında pozitif vaka ile karşılaşıyoruz” dedi.

PERFORMANSI TERSİNE ÇEVİREBİLİRİZ

Tedarik zincirlerinin konumlanma konusuna değinen Bakan Varank, küresel şirketlerin, salgın döneminde üretimde tek bir merkeze bağlı kalmanın dezavantajını bizzat yaşayarak öğrendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Çok büyük olasılıkla, üretimde tek kutuplu dünya düzeninden, çok kutuplu dünya düzenine doğru geçiş olacak. Yeni merkezler ortaya çıkacak, güç dengeleri değişecek. Doğrudan yabancı yatırımlar; rekabet gücü kazanma, istihdam oluşturma ve Ar-Ge ekosistemini besleme yönleriyle kritik öneme sahip. Küresel tedarik zincirlerini de aslında bu yatırımların aldığı kararlar şekillendiriyor. Ana merkezlerinizin aldığı kararlar, tedarik zincirlerinin sadece bugününü değil, yarınını da doğrudan etkiliyor. Yeni dönemde dünyanın sayılı bölgesel tedarik ve inovasyon merkezlerinden biri olabiliriz. Yatırım girişlerinde son yıllarda gözlemlediğimiz performansı tersine çevirebiliriz. Hazır küresel şirketler kendilerine yeni merkezler ararken, ülkemizin artılarını yüksek sesle muhataplarımıza anlatalım. Onları ikna edelim. Herhangi bir ülkenin yerini doldurmaktan bahsetmiyorum. Yeni bir oyuncu olarak, sunduğumuz avantajlarla piyasaya daha güçlü girmekten bahsediyorum.”

AR-GE MERKEZLERİNİZİ TÜRKİYE’YE TAŞIYIN

Fikirden ürüne, üründen pazara girişimcinin, yatırımcının yanında olduklarını belirten Varank, yerli ve yabancı ayrımı yapmadıklarını belirterek, “Ürettiğiniz ve istihdama katkı sunduğunuz müddetçe, bizim için sizler de yerli ve millisiniz. Hem mevcut yatırımları artırmaya hem de yeni yatırımlar çekmeye odaklanın. Üretimin yanında, Ar-Ge merkezlerinizi de Türkiye’ye taşıyın. Yurt içindeki tedarikçilerden ve start-up'lardan daha fazla yararlanın” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)