BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVarank: Öncü göstergeler büyümeye işaret ediyor----

Varank: Öncü göstergeler büyümeye işaret ediyor

Varank: Öncü göstergeler büyümeye işaret ediyor
05 Temmuz 2021 - 15:28 www.finansgundem.com

Türkiye'nin uyguladığı etkili politikalar sayesinde pandemi yılında dahi büyüdüğünü belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Öncü göstergeler 2021’in ikinci çeyreğinde yüksek bir büyümenin gerçekleşeceğine işaret ediyor." dedi.

Edirne Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi'nin açılışında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, öncü göstergelerin 2021’in ikinci çeyreğinde çok daha yüksek bir büyümenin gerçekleşeceğine işaret ettiğini söyledi.

Kovid-19 salgının tüm dünyadaki ekonomik sistemi alt üst ettiğini belirten Bakan Varank, şöyle konuştu: "Türkiye olarak, sağlık ve ekonomi arasında iyi bir denge kurarak etkili politikalar uyguladık. Bu sayede, dünya ekonomisinde ciddi daralmalar yaşanırken Türkiye ekonomisi pandemi yılında dahi büyümeyi başardı. 2021’in ilk çeyreğine baktığımızdaysa yüzde 7 gibi ciddi bir büyüme performansı görüyoruz. Öncü göstergeler 2021’in ikinci çeyreğinde çok daha yüksek bir büyümenin gerçekleşeceğine işaret ediyor. İSO Satın Alma Yöneticileri Endeksi haziran ayında 2 puan artarak, tekrar eşik değerin üzerinde 51,3 seviyesine yükseldi. Büyümenin, sanayi sektörümüzün liderliğinde üretim, istihdam ve ihracat odaklı geliştiğini görmek bizi ayrıca memnun ediyor. Bakınız haziran ayında ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 47 oranında artarak 19,8 milyar dolar oldu. Yılın ilk 6 ayındaki toplam ihracatımız ise yüzde 40‘lık bir artış ile 105 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatları olarak kayıtlara geçti." şeklinde konuştu.

"Teknolojili ürün ihracatındaki artış sevindirici"

Sevindirici olan bir diğer hususun da yüksek ve orta yüksek teknolojili ürün ihracatındaki artış olduğuna işaret eden Bakan Varank, "Mayıs ayında bu iki ürün grubunda yüzde 60’lara varan bir artış yaşandı ki bu durum sağlıklı ve katma değerli bir ekonomik toparlanmanın göstergesi. Tabii ülkemizin bu başarılı performansında her bir ilimizin çok önemli rolü ve katkısı bulunuyor. Bakanlığımız uhdesinde yürütülen bölgesel kalkınma politikalarımızda biz, illerimizi ve bölgelerimizi ekonomimizin yapı taşları olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Beta varyantı taşıdığı halde yalan beyanda bulunan hastalara hapis cezası

BDDK'dan öncü hamle: Faizsiz sistem düzenlemesi

Erdoğan duyurdu: TBMM'de yeni bir kanun hazırlanıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)