BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVan'da sırası gelene randevusuz aşı uygulaması----

Van'da sırası gelene randevusuz aşı uygulaması

Van'da sırası gelene randevusuz aşı uygulaması
15 Haziran 2021 - 12:50 www.finansgundem.com

VanBölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde, Kovid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında, sırası gelen vatandaşlara randevusuz aşı uygulaması başladı.

Kentte randevu sistemi ile Sinovac ve Biontech aşıları yapılmaya devam ederken, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak için randevusuz aşı uygulaması başlattı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Ahmet Şen, yapılan çalışmalarda şu ana kadar 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 86'sının birinci doz, yüzde 83'ünün ise ikinci doz aşılarını yaptıklarını belirtti.

Randevusuz aşı sistemi ile kentteki aşı oranını yüzde yüze çıkartmayı hedeflediklerini anlatan Dr. Şen, "Yakın zamanda bu rakamı, günde önce 800'e, sonra 1000'e çıkarmayı planlıyoruz. Ayda 30 bin kişinin aşılanması demek. Bu Van ve ilçelerin kısa sürede aşılanması anlamına gelmesi demektir. Uluslararası seyahatlerde aşı önemli, aşısız yurt dışına belki de çıkamayacağız" dedi.

'AŞIYA YÖNELİK ENDİŞE AZALDI'

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik ise, koronavirüsten kurtulmanın tek yolunun aşı yapmaktan geçtiğini söyledi. Doç. Dr. Çelik, "İlk başlarda aşıya yönelik vatandaşımızda bir tereddüt vardı. Bu endişe aşılandıkça, yan etkilerinin olmadığı görüldükçe azaldı. Güvenle aşı yapılabileceğini belirtmek istiyorum. Hastanemizde 6 bine yakın personelimiz her iki doz aşıyı yaptı. Bazı personelimizde hafif kızarıklık şeklinde yan etkiler oldu. Şu ana kadar ciddi bir yan etki gözlemlemedik. Aşı alanımızda da 7/24 hazır bulunan bir acil müdahale ekibimiz bulunmaktadır. Herhangi bir yan etki söz konusu olursa hızlıca müdahale edilmektedir. Bu anlamda vatandaşlarımıza sırası geldikçe randevusuz aşılanmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Randevusuz aşı olmaya gelen Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, koronavirüsten kurtulmanın tek yolunun aşı yapmaktan geçtiğini belirterek, "Aşıdan kaçmanın anlamı yok. Aşı zararlı olsa hastane çalışanlarımızın tamamı aşı olmazdı. Aşıdan korkmayalım. Bir an önce sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Herkesi sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına uyumalarına davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de uygulanan aşı dozu miktarı açıklandı!

 

Bilim Kurulu üyesi İlhan normale dönüş tarihini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)