BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVan'da korona şüphesiyle 5 kişi yoğun bakıma alındı----

Van'da korona şüphesiyle 5 kişi yoğun bakıma alındı

Van'da korona şüphesiyle 5 kişi yoğun bakıma alındı
23 Şubat 2020 - 14:55 www.finansgundem.com

İran'dan Türkiye'ye giriş yapan üç Türk vatandaşı ile Hakkari'de rahatsızlanan bir anne ile oğlu toplam 5 kişinin koronavirüs şüphesiyle Van'da tedavi altına alındığı öğrenildi. Hastalarda virüs bulgusuna rastlanmadı.

Van'da İran’dan giriş yapan 3 Türk vatandaşı, yüksek ateş görülmesi sebebiyle şüpheli olarak hastanede tedavi altına alındı. Hakkari’de de ateşi yükselen bir çocuk ile annesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yetkililer 5 kişinin tedavi altında tutulduğunu doğruladı.

Euronews Türkçe'ye konuşan Van Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube eş Başkanı Sezer Öğrenç, üçü yoğun bakımda olmak üzere İran'dan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dört kişinin getirildiğini söyledi.

Tedavi altına alınan kişilerin hastalığına ilişkin kesin tanının henüz yapılmadığını belirten Öğrenç, "Çünkü Van bölge ve araştırma hastanesinin fiziki koşulları böyle bir hastalığın tanısını kesinleştirmek için uygun değil. Önce hastalardan alınacak olan balgam kültürleri Ankara'ya gönderilecek ve durum netlik kazanacak." dedi.

Korona virüs İran'a da sıçradı

Hastanenin karantinaya alındığını belirten Öğrenç, yetkililerden vakalara ve boyutlarına ilişkin açıklama beklediklerini söyledi.

Öte yandan HDP Van milletvekili Murat Sarısaç, TBMM'ye verdiği soru önergesinde İran ile sınırdaş şehir olan Van'da şu ana kadar hangi önlemlerin alındığını sordu. Saraç ayrıca, Van'da Koronavirüs şüphesiyle teşhis konulan hasta olup olmadığını sordu.

Öte yandan İran'da koronavirüsün (Covid-19) bulaştığı 2 kişi hayatını kaybetti. İran'da devlet televizyonu Tahran'da 13. bölgenin belediye başkanlığını yapan Murtaza Rahmanzade'ye de koronavirüs teşhisi konulduğunu duyurdu.

Koca: İran'dan gelen yolcular sağlık kontrolünden geçiriliyor

Batman Valiliği: Kentimizde koronavirüs olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Batman Valiliği ise kentte İran uyruklu bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle hastaneye yatırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, İran uyruklu bir vatandaşın Kovid-19 şüphesiyle Batman Bölge Devlet Hastanesinde karantinaya alındığının iddia edildiği belirtildi.

Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, kentte virüse yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulanan açıklamada, "Sosyal medya mecralarında bazı kişiler tarafından ilimizde koronavirüs taşıyan İranlı bir hastanın Batman Bölge Hastanesinde karantinaya alındığı şeklinde haberler yayılmıştır. İlimizde koronavirüs hastası veya şüpheli vaka bulunmamakta olup, yayılan haberler asılsızdır" ifadeleri kullanıldı.

İran'da Covid-19 paniği! Maçlar ertelendi, okullar tatil

Sağlık Bakanından korona açklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da gözetim altına alınan 5 kişinin yapılan testlerinin negatif çıktığını açıkladı.

Koca, "Van Devlet Hastanesinde soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı, onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı, yani koronavirüs hastası değiller." dedi

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Kapıları kapattık

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sinan23 Şubat 2020 18:18

    Alınan önlemlerin ne kadar yeterli olduğu belli değil...acilen bu durumun ciddiyeti tüm yetkililerce algılanıp, gerekli önlemler daha da artırılmalı...toplu bulunan her yer azaltılmalı ve buralar aşırı kontrol altına alınmalı...çarşı ve pazarlar, okullar, sinema ve tiyatrolar...v.b. hatta toplu ibadet yerleri v.b. buralarda ciddi kontorller olmalı, bilhassa yabancılar ve yurt dışına gidip gelenler 30 gün bu gibi yerlere alınmamalı...

  • Efe Güleç23 Şubat 2020 16:22

     :'(