BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinVan Gölü'nde nefes kesen gösteri----

Van Gölü'nde nefes kesen gösteri

Van Gölü'nde nefes kesen gösteri
29 Haziran 2013 - 17:52 www.finansgundem.com

"4. Van-Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali'nde" Stars Of Florida Akrobasi Takımı gösteri yaptı

Van ve Bitlis valiliklerince Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla Van Gölü sahilinde düzenlenen etkinlikleri izlemek için sabah erken saatlerden itibaren festival alanına akın eden vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.
Van Gölü sahilindeki 6 yerleşimde 3 gün süresince gerçekleşecek etkinlikler için yurt içi ve yurt dışında gelen 630 sporcu, 12 dalda düzenlenen yarışmalara katılacak.
Edreit ilçesindeki Gebze Dostluk Parkı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, VanGölü çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın göle sırtını döndüğünü ve gölü yeteri kadar değerlendiremediğini belirterek, insanların yüzünü göle çevirmeye çalıştıklarını söyledi.
Karaloğlu, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalin ilk kez uluslararası boyut kazandığını vurgulayarak, "Festivalimize İran, KKTC ve İran’dan sporcular katıldı. Bundan sonraki yıllarda çok sayıda uluslararası sporcunun etkinliğimize katılması için daha büyük festivaller düzenleyeceğiz" dedi.
Ülkedeki ve özellikle bölgedeki genç nüfusun spor, kültür ve sanatla buluşturulması durumunda ülkenin geleceğinin aydınlık olacağına işaret eden Karaloğlu, bölgede yaşanan huzur ortamıyla insanların şenliklere daha büyük coşkuyla katıldığını ifade etti.
Karaloğlu, insanların bundan böyle acı ve gözyaşı değil, barış ve huzur istediğini bildirerek, vatandaşların çözüm sürecine sahip çıkması durumunda sürecin daha başarılı şekilde ilerleyeceğini kaydetti.
AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da "Bizler burada çocuklarımız için barış ve sevgi tohumları ekerken, birileri bir yerlerde savaş tohumları ekiyor. Yapacağımız en önemli çalışma bize bırakılan kötü mirası barışa, huzura çevirmek. Barışı ve huzuru sahiplenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise ülkede huzur ve kardeşliğin olmasını istemeyen güçlerin istikrarı ve çözüm sürecini sekteye uğratmak için büyük gayret gösterdiğine dikkati çekerek, Gezi Parkı odaklı olaylara destek vermeyen bölge halkının, son zamanlarda yaşanan gelişmelerle farklı olayların içine çekilmeye çalışıldığını dile getirdi.
Festivale 50 sporcuyla katılan İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Tebriz Milletvekili Emir Mashar da Van ile Azerbaycan halkı arasındaki dostluğun çok eski yıllara dayandığını vurgulayarak, festivale gelecek yıllarda daha kalabalık sporcu kafilesi ile katılacaklarını söyledi.
 ABD'li akrobatların gösterisi nefes kesti
 Konuşmaların ardından ABD'den gelen "Stars Of Florida" akrobasi takımının gösterisiyle festivalin açılışını yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Amerikalı akrobatlar gölde açtıkları Türk bayrağıyla vatandaşları selamladı.
Gölde yaptıkları gösteri ile izleyenleri kendilerine hayran bırakan akrobatlar, su kayağı yaptıkları esnadaVan yöresine ait "Şemmame" adlı oyunu da sergiledi.
Amerakalı akrobatların gösterisinin ardından festival alanını dolduran kalabalık, Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve diğer protokol üyeleri ile halay çekti.
Festival alanında bulunan kalabalık da bir taraftan etkinlikler kapsamındaki gösterileri izlerken bir taraftan da piknik yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)