BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVan Bahçesaray'da minibüsün üzerine çığ düştü----

Van Bahçesaray'da minibüsün üzerine çığ düştü

Van Bahçesaray'da minibüsün üzerine çığ düştü
04 Şubat 2020 - 18:24 www.finansgundem.com

Van'ın Bahçesaray ilçesinde minibüsün üzerine çığ düştüğü bildirildi. Minibüsten çıkarılan 7 kişi hastaneye sevk edildi. Vali, minibüsteki 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düştü. Bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edilirken, çığ altındaki minibüste 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. 7 kişi yaralı halde hastaneye sevk edildi. Yaralılardan biri hastane hayatını kaybetti. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada bölgede yoğun kar ve tipinin etkili olduğunu belirtti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekiplerinin gönderildiğini belirten Bilmez, minibüste 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söylerken, çıkarılan 5 kişinin hastaneye sevk edildiğini açıkladı. İlerleyen saatlerde minibüsten 2 kişinin daha sağ kurtarıldığı belirtildi. Ancak bu iki kişiden biri hastanede hayatını kaybetti. Şimdiye kadar minibüsten sağ olarak kurtarılan kişi sayısı toplamda 6 oldu.

5 kişi hayatını kaybetti

Vali Bilmez, çığ altındaki minibüste 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Çığ altında kalan minibüsten çıkarılan 5 kişi ise bölgede hazır bekletilen ambulanslarla Van'daki hastanelere götürülmek üzere yola çıkarıldı. İlerleyen saatlerde 2 kişinin daha sağ olarak kurtarıldığı duyuruldu. 

2 kişinin daha çığ altında kaldığı tahmin edilirken, köylülerin yanı sıra 200 kişiden oluşan arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Vali Bilmez'in açıklamasının ardından son olarak hastaneye kaldırılan 2 yaralıdan birinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Çığ altından sağ kurtulan operatör yaşananları anlattı

Kendi imkanlarıyla iş makinesinden yaralı olarak çıkan 15 yıllık iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Karagülle, Bahçesaray ilçesine doğru yol açma çalışması yaptığını belirterek, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Arkamda bir tane minibüs vardı. Birinci çığ geldi, yolu açmaya çalışıyordum ve çok kar gelmişti. Minibüstekilere 'geri dönün' dedim. Çünkü çok kötü fırtına ve tipi vardı. Minibüstekiler yanımızda çocuk ve kadın var, bir sefer daha deneyeyim, evimize gitsek daha iyi olur' dediler.

"Meğer ikinci çığ kopacaktı, haberimiz yoktu. Makineyi hareket etmemle çığın düşmesi bir oldu. Ondan sonra kendimi karın altında buldum. İş makinesinden atlamaya fırsatım olmadı. İş makinesinin içerisinde yaralı kurtuldun. Yaklaşık 5 dakika bekledim. Gelip beni kurtaracaklar düşüncesiyle bekledim. Çıkmaya çalıştım ve çok şükür çıktım. Yola çıktığımda gözümü gezdirdiğim ilk minibüs oldu, ancak ortada bir şey yoktu. Muhtemelen bunlar geri dönmüşler diye düşündüm. Sonra 500-600 metre yürüdüm ve başka bir minibüs geldi. Beni hastaneye yetiştirmeye çalıştılar. Orada telefonlar çekmiyor. Beni ambulansa yetiştirmeye çalıştılar. Telefonun çektiği yeri ulaştığımda tüm birimlere bilgi verdi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)