BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank'tan 600 milyon dolarlık eurobond ihracı----

VakıfBank'tan 600 milyon dolarlık eurobond ihracı

VakıfBank'tan 600 milyon dolarlık eurobond ihracı
29 Mart 2019 - 17:23 www.finansgundem.com

VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi  bankası VakıfBank, orta vadeli tahvil ihraç programı (GMTN) kapsamında 5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık yeni bir tahvil ihracı  gerçekleştirdi. İhraca dünyanın dört bir yanından 150’nin üzerinde uluslararası yatırımcı ilgi gösterdi.
Türk ihraççılarının, 2018 yılı gibi zorlu bir dönemi geride  bıraktıktan sonra 2019 yılında eurobond piyasasına çok aktif bir  şekilde girdiğini belirten VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan,  “Özellikle yabancı tahvil yatırımcıları nezdinde ülkemiz ve milli  ekonomimiz ile ilgili endişelerin azalması, eurobond piyasasında  başarılı ihraçlar yapılmasını da beraberinde getirdi. Bu süreçte başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere bankalarımız ve kurumsal  şirketlerimiz çok başarılı işlemlere imza attı ve uluslararası sermaye  piyasalarından ülkemize getirilen uzun vadeli kaynak tutarı toplamda 10 milyar doları aştı. Bu rakam çeyreksel bazda şu ana kadar yapılan  en yüksek rakam olarak dikkat çekmektedir. Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası VakıfBank olarak, çeşitlendirdiğimiz kaynak yapısı ve uzun  vadeli, uygun maliyetli uluslararası fonlama kalemleri ile her zaman  olduğu gibi milli ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

”Tahvil ihracının yüzde 75’i ABD ve İngiltere merkezli  yatırımcılara satıldı”
600 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracına, dünya genelinde 150’nin üzerinde yatırımcının ilgi gösterdiğine dikkat çeken Özcan  sözlerini şöyle sürdürdü:
“İhraç işleminin iki katına yakın talep topladık. Özellikle ABD ve İngiltere merkezli uzun vadeli yatırım yapan portföy yöneticilerinden  gelen güçlü ve kaliteli talep işlemin başarısında önemli bir rol  oynadı ve tahvil ihracımızın yüzde 75’lik kısmı bu iki ülke merkezli  yatırımcılara yapıldı. İhraç tutarı aynı gün Avro’ya swaplanmış ve %5’in altında bir Avro maliyeti ile işlem kapatılmıştır. VakıfBank’ın  uluslararası bankacılık konusundaki öncü konumunu korumaya  kararlıyız.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)