BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank’ta 6 GMY görevden alındı----

Vakıfbank’ta 6 GMY görevden alındı

Vakıfbank’ta 6 GMY görevden alındı
30 Mayıs 2019 - 15:30 www.finansgundem.com

Genel Kurul’un ardından Abdi Serdar Üstünsalih’in Genel Müdürlüğü’nde yeni bir sürece ‘merhaba’ diyen Vakıfbank üst yönetiminde flaş gelişme…

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Bankacılık sektörünün güçlü ve önde gelen kamu kurumlarından Vakıfbank üst yönetiminde sürpriz gelişmeler sürüyor…

Hafta başında toplanan Olağan Genel Kurul’da Abdi Serdar Üstünsalih'in Genel Müdürlüğe, Abdülkadir Aksu’nun da Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildiği bankada, Genel Müdür Yardımcıları için önemli bir adım atıldı.

Üstünsalih’in zirvedeki koltuğa oturmasının ardından bugün toplanan Yönetim Kurulu’nda flaş bir kararla, 11 Genel Müdür Yardımcısı'ndan 6'sı görevden alındı. Üst yönetime 4 yeni Genel Müdür Yardımcısı da atandı.

İŞTE BANKADAKİ GÖREVLERİNDEN ALINIP YENİ GÖREVE ATANAN İSİMLER

Buna göre, Vakıfbank’taki GMY görevleri sonlandırılan Yakup Şimşek, İlker Yeşil, Ersin Özoğuz, Şeyh Mehmet Boz ve Hasan Ecesoy, Vakıf Faktoring, Taksim Otelcilik, Güneş Sigorta, Vakıf Gayrimenkul Değerleme ve Vakıf Yatırım’da “Genel Müdür Yardımcısı” olarak görevlendirildi. Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Emin Karaağaç’ın ise iş akdi feshedilerek banka ile ilişiği kesildi.

 ÜST YÖNETİMİNE KATILAN 4 YENİ İSİM

Üstünsalih’in yeni süreçteki üst düzey ekibine de kurum içinden 4 isim katıldı. Toplantıda Alaattin Şimşek,  Hazım Akyol, Ferkan Merdan ve Muhammed Onay Özkan Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. Yeni Genel Müdür Yardımcıları, BDDK’nın onayını sonrası görevlerine başlayacak.

KAP’TA DUYURULDU

Bankadan KAP’a gönderiler duyuruda, kararlar detaylı olarak yer aldı. Açıklama şöyle:

"30 Mayıs 2019 tarihli Bankamız Yönetim Kurulu toplantısında Bankamız Genel Müdürlük Organizasyonel Yapısına ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcılığı, Hukuk ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcılığı ve Kredi izleme Genel Müdür Yardımcılıklarının tek çatı altında "Kredi Politikaları, İzleme ve Yasal Takip Genel Müdür Yardımcılığı" ismi ile birleştirilmesine ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı ile Operasyonel Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığının "Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı" ismi ile birleştirilmesine karar verilmiştir.

Mevcut Genel Müdür Yardımcılarımızdan Genel Müdür Yardımcımız Sn. Yakup Şimşek'in görevinden ayrılarak, Bankamız bağlı ortaklıklarından Vakıf Faktoring A.Ş'ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, Genel Müdür Yardımcımız Sn. İlker Yeşil'in görevinden ayrılarak, Bankamız bağlı ortaklıklardan Taksim Otelcilik A.Ş'ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Ersin Özoğuz'un görevinden ayrılarak, Bankamız bağlı ortaklıklardan Güneş Sigorta A.Ş'ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Şeyh Mehmet Boz'un emekliye ayrılarak, Bankamız bağlı ortaklıklardan Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Hasan Ecesoy'un görevinden ayrılarak, Bankamız bağlı ortaklıklardan Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Mehmet Emin Karaağaç'ın farklı bir kurumdan emekli olmak suretiyle Bankamızda görev yapması dikkate alınarak yasal hakları ödenmek suretiyle iş akdinin feshedilerek Bankamızla ilişiğinin kesilmesine karar verilmiştir.

Diğer taraftan Bankamız Genel Müdürlük emrinde bulunan Müdür Sn. Alaattin Şimşek'in Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına, Bankamız Ankara Kurumsal Merkezi Şubesi Başkanı Sn. Hazım Akyol'un Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına, Bankamız Genel Muhasebe ve Mali İşler Başkanı Sn. Ferkan Merdan'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına, Bankamız Hazine Yönetimi Başkanı Sn. Muhammed Onay Özkan'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına, ve ataması yapılan Genel Müdür Yardımcılarının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun onayını müteakip yeni görevlerine başlamalarına karar verilmiştir."

Vakıfbank’ta Genel Müdür değişti, YKB’ye yeni isim getirildi