BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank’a uluslararası yeni bir ödül daha----

VakıfBank’a uluslararası yeni bir ödül daha

VakıfBank’a uluslararası yeni bir ödül daha
04 Ocak 2017 - 15:35 www.finansgundem.com

VakıfBank’ın nisan ayında gerçekleştirdiği Türkiye’nin euro cinsi ilk covered bond ihracı, Global Capital tarafından “Gelişmekte olan Piyasalardaki En İyi Finansal Kurum ihracı” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Uluslararası sermaye piyasalarının prestijli ve saygın medya kuruluşu Global Capital dergisi, gelişmekte olan piyasalardan 2016 yılında ihraç edilen tahvillerle ilgili 4 farklı kategoride ödül almaya hak kazanan işlemleri açıkladı. Derginin editörleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda VakıfBank’ın covered bond ihracı, “En İyi Finansal Kurum İhracı” kategorisinde birinci oldu.

“İhracımızın uluslararası sermaye piyasalarındaki önemi ve prestiji teyit edilmiştir”

Gelişmekte olan piyasalardan 2016 yılında ihraç edilen toplam 150 milyar doların üzerindeki tüm tahvil ihraçları arasında ödül almaya hak kazandıklarını ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Söz konusu işlemler arasında Körfez ülkelerinin ‘AA-‘ ratingli tahvil ihraç işlemlerinden ‘B’ ratinge sahip Afrikalı özel sektör tahvillerine varıncaya kadar çok farklı yapıda ve vadede tahvil ihraçları bulunmaktaydı. Bankamızın nisan ayında gerçekleştirdiği, 5 yıl vadeli, 500 milyon euro tutarındaki ülkemizin euro cinsi ilk covered bond ihracının böyle bir ödüle layık görülmesi, bizleri son derece gururlandırmıştır. Daha çok gelişmiş Avrupa ülkeleri arasında yaygın bir sermaye piyasası ürünü olan covered bond, bankamızın gerçekleştirmiş olduğu işlem ile hem ülkemizdeki diğer Türk bankalarının hem de bölgemizdeki diğer gelişmekte olan piyasalardaki bankaların dikkatini çekmiştir. 2017 yılından itibaren, hem ülkemizden hem de bölgemizden daha çok covered bond ihracı olacağını düşünüyoruz. Bu açıdan bu ödül, covered bond ihracımızın uluslararası sermaye piyasalarında ne kadar prestijli ve önemli bir işlem olduğunu bir kez daha teyit etmiştir” dedi.

Marka değerine katkı

Covered bond ihracı ile özellikle Kıta Avrupası’ndaki covered bond yatırımcıları arasında VakıfBank’ın isminin ve bilinirliğinin oldukça arttığını kaydeden Genel Müdür Aydoğan, “Uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi kimliğimizin ön plana çıktığını ve bunun yatırımcılar nezdinde bankamızın imaj ve marka değerine çok olumlu katkı yaptığını görmek, bizleri son derece sevindirmektedir. Bu durumun doğal sonucu olarak covered bond ihracımıza birbirinden saygın ve prestijli uluslararası 3 farklı organizasyon tarafından birincilik ödülü verilmiştir. Önümüzdeki dönemlerde de benzer ihraçlarla ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklar getirmeye devam edeceğiz” dedi.

VakıfBank’ın Covered Bond İhracının Kazandığı Uluslararası Ödüller

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)