BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank’a 200 milyon Euro tutarında sürdürülebilirlik temalı kaynak----

VakıfBank’a 200 milyon Euro tutarında sürdürülebilirlik temalı kaynak

VakıfBank’a 200 milyon Euro tutarında sürdürülebilirlik temalı kaynak
20 Aralık 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Bilançosunda en fazla sürdürülebilirlik temalı kaynağa sahip Türk bankası konumundaki VakıfBank, yurtdışından 4 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında yeni bir sürdürülebilirlik temalı kaynak temin etti.

2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirdiği sürdürülebilir eurobond ihraçları ve sürdürülebilirlik endekslerine dayalı sendikasyon kredisi işlemleri ile en çok sürdürülebilirlik temalı kaynağa sahip Türk bankası olan VakıfBank, bu alandaki öncü ve yenilikçi rolünü uzun vadeli yeni bir işlem ile perçinledi.

“Faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik kriterleriyle yürütme sözümüzün altına bir imza daha attık”

Gerçekleştirilen 4 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarındaki işlem ile ilgili görüşlerini paylaşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “VakıfBank olarak yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin etme ve bu kaynakları milli ekonomimizin kullanımına sunma misyonumuz kapsamında son yıllarda çok önemli işlemlere imza attık. Stratejik olarak öncelik verdiğimiz konuların başında gelen sürdürülebilir bankacılık alanında attığımız adımlar pek çok muhabir banka ve uluslararası yatırımcının da takdirini kazandı. Bu sayede kaynak yapımızı daha fazla sürdürülebilirlik temalı işlemle çeşitlendirme fırsatı elde ettik. 2021 yılında tüm sendikasyon kredi bakiyemizi sürdürülebilirlik endekslerine dayalı hale çevirdik. En çok sürdürülebilir eurobond ihraç eden banka olduk. Temin ettiğimiz 200 milyon Euro tutarındaki kaynak ile bu zincire yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sürdürülebilirlik teması altında bu işlemle karbon emisyonumuzun azaltılmasını, kadın çalışan oranımızın yüksek seviyede tutulmasını ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Programına katılmayı taahhüt ettik. Bu sayede elde ettiğimiz kaynağın maliyetini daha da aşağı seviyelere çekmeyi başardık. Bankacılık faaliyetlerimizi, sürdürülebilirlik kriterlerimize uygun yürütme sözümüzün altına bu işlemle birlikte bir kez daha imza atmış olduk” dedi.

“Zamanlaması itibarıyla çok daha önemli bir işlem”

Son dönemde finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen bu işlemin gerçekleştirilmiş olmasının önemine dikkat çeken Genel Müdür Üstünsalih, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Yurtdışı kaynak temini ile ilgili 2021 yılında birbirinden değerli çok önemli işlemlere imza attık. Bu işlem ise zamanlaması itibarıyla çok daha anlamlı ve önemli hale geldi. Piyasalarda görülen oynaklığa rağmen gerçekleştirilen bu kaynak temini, başta milli ekonomimiz olmak üzere Türk bankacılık sektörüne ve Bankamıza olan güveni bir kez daha teyit etmiştir. Bu vesile ile işlemin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm muhataplarımıza teşekkür ediyorum.”

VakıfBank’tan 650 milyon dolar sendikasyon kredisi

VakıfBank’tan yeni bankacılık ürünleri

VakıfBank’tan 9 ayda ekonomiye 614 milyar TL finansman desteği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)