BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank ve TNB'den dijital işbirliği----

VakıfBank ve TNB'den dijital işbirliği

VakıfBank ve TNB'den dijital işbirliği
05 Aralık 2019 - 16:07 www.finansgundem.com

VakıfBank ve Türkiye Noterler Birliği, noterliklerde ve yurt dışı  konsolosluklarda vekâletnameyle yapılan bankacılık işlemlerinde yüzde 100 otomasyon sağlayan önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.

İmzalanan  protokolle VakıfBank şubelerinde müşterilerin vekâletname ile yapacakları işlemler, daha kısa sürede tamamlanacak. Noterlerin de iş  yükü azalacak. VakıfBank ve Türkiye Noterler Birliği arasında “Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi Verilerinin Paylaşımına” yönelik protokol, 3 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in katılımı ile  düzenlenen törende imzalandı. Protokol sayesinde Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi’nde bulunan vekâletname-azilname verileri, ilk  defa bir banka tarafından sorgulanabilecek. Noterliklerde ve yurt dışı  konsolosluklarda vekâletnameyle yapılan bankacılık işlemlerinde  vekaletnamelerin varlığı, doğruluğu ve geçerliliği, sistemden online  olarak kontrol edilebilecek.

Ürün ve hizmetlerimizde teknoloji merkezde

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, törende yaptığı  konuşmada “Yenilikçi yaklaşımıyla sektöründe öncü olan Bankamız ile Noterler Birliğimizin gerçekleştirdiği tam verimli entegrasyonla bir  ilke daha imza atmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu işbirliği  sayesinde, vekâletnameyle yapılan bankacılık işlemlerinde yüzde 100  otomasyon sağlanacak. Noterlerimizin, Bankamızın ve müşterilerimizin  hayatı kolaylaşacak. Çağdaş bankacılık misyonumuz gereğince, tüm  uygulamalarımızda, ürün ve hizmetlerimizde teknolojiden her daim  faydalanıyoruz. Dijitalleşmeyi takip etmekle kalmıyor, katkı  sunuyoruz. Dijital dönüşümün ön planda olduğu bugünlerde, Bankamızda  tüm süreçlerimizde dijitalleşmeyi sağlıyoruz. Bankamız ile Noterler Birliğimizin işbirliği sonucu çalışmaları başlatılan tam verimli  entegrasyon süreci de bu yaklaşımımızın bir parçasıdır” dedi. Sahte vekâletname ile işlem yapma riski ortadan kalkacak Üstünsalih, “Türkiye Noterler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz  entegrasyon sayesinde vekâletname ve azilname sorguları online olarak  gerçekleştirilebilecek. Vekâletnameyle işlem yapılması esnasında  sistem, otomatik olarak Noterlik Paylaşım Sistemi’ne yönlenecek ve  vekâletname ile ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilecek. Müşterinin  vekâletname teyidi hızlı ve güvenli bir şekilde yapılacağı için  şubedeki işlem süresi kısalacak, sağlanan verimlilikle birlikte  müşteri memnuniyeti de artacak. Bankamız müşterileri adına sahte  vekâletname ile işlem yapma riski ortadan kalkacak, noterler  tarafından Bankamız şubelerine telefonla destek verme süreci bitecek,  süreç yalın ve daha güvenilir bir hal alacak” diye konuştu.

Benzer işbirliklerine devam edeceğiz

VakıfBank’ın dijitali merkeze alan yaklaşımıyla sektöre yön  verdiğine dikkat çeken Üstünsalih, “Bu işbirliğimiz de dijitalleşme  yaklaşımımızın bir parçası. Bundan sonra da hizmet kalitemizi,  verimliliği ve müşteri memnuniyetini artıracak benzer işbirliklerinde  güçlü bir şekilde var olmaya devam edeceğiz. Ürün ve hizmetlerimizle  toplumun her kesiminin yanındaki güç olmaya, müşterilerimize en yeni  dijital çözümleri sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Paydaşlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, “Adalet Bakanlığımız  ile uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde,  noterliklerimizde ve yurt dışı konsolosluklarımızda yapılan  vekâletnamelerin varlığının, doğruluğunun ve geçerliliğinin kurum ve  kuruluşlar tarafından sorgulanmasına ve azil olup olmadığı bilgisine  erişmelerine imkân sağladık.Bakanlığımızın da onay verdiği bu protokol  ile ilk olarak VakıfBank’la yapacağımız entegrasyonla bu hizmeti  sağlamış olacağız” dedi. Cin, “Böylece VakıfBank ilgilileri, bankaya  gelen bir müşterinin elindeki vekâletnamenin işlem yapma engelinin  olup olmadığını tespit edebilecek. Sonuç olarak banka tarafında da  işlem güvenliği tesis edilerek sahteciliklerin önüne geçilmesi  sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)