BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank özelleştirilecek----

Vakıfbank özelleştirilecek

Vakıfbank özelleştirilecek
31 Ekim 2013 - 06:47 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devri önündeki engelin kalktığını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul'da Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi'nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Babacan "Biliyorsunuz Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devri için de çalışma başlamıştı. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararı bekleniyordu. O karar çıktı. Böylelikle hisse devrinin önündeki engel kalktı." dedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki yüzde 58.51 oranındaki Vakıfbank hissenin Hazine Müsteşarlığı'na devri ardından da bankanın halka açıklık oranının artırılması hedefleniyordu.  Bankanın yüzde 25 olan halka açıklık oranının yüzde 49'a kadar çıkarılabileceği belirtiliyordu.

YASA BU YILA YETİŞMEYEBİLİR
Babacan, yasal sürece dair de bilgi verdi.  Babacan,"Vakıfbank'ın devri ve kamu bankalarının katılım bankacılığı yapabilmesini tek bir yasayla düzenleyeceğiz. Bu konuda çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Teknik çalışmalar tamamlanmadı. Tamamlanınca meclise gidecek. Yıl sonunda mecliste bütçe yoğunluğu olacağı için bu yıla yetişir mi söz veremem. " dedi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biri31 Ekim 2013 10:29

    bu tür yorum yapanlar kendilerini komik duruma düşüyor ama asıl komik olan bunun farkında olmamaları. Türkiye nin ekonomik başarısının en önemli nedeni yapılan başarılı özelleştirmelerdir. Ama işte bunu anlayabilene...

  • ali31 Ekim 2013 10:01

    devletin sırtında kambur olan trt ne zaman özelleşecek

  • Fuat31 Ekim 2013 09:56

    Özelleştirmek ve Ağaç kesmek AKP'nin en büyük başarısı haline geldi.