BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 76 artırdı----

VakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 76 artırdı

VakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 76 artırdı
08 Ağustos 2022 - 18:53 www.finansgundem.com

VakıfBank, 2022 yılının ilk yarısında aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76 oranında artırarak 1,3 trilyon TL’ye yükseltti.

VakıfBank (#VAKBN), 2022 yılı ilk yarısına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 

VakıfBank’ın ulaştığı finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bankamızın 2022 yılının ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülkemiz ekonomisine sağladığı finansman desteği, yıllık bazda yüzde 65 artarak 965 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 58 artışla 726 milyar TL seviyesine çıkarken, aktif toplamımız ise yıllık yüzde 76 artışla 1,3 trilyon seviyesine yükseldi” dedi. Üstünsalih, “Katma değer yaratan, üretim odaklı, ülkemiz ihracatını destekleyen ticari müşterilerimize kullandırdığımız krediler ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 65 artarak 571 milyar TL’ye ulaştı” İfadelerini kullandı.

Kur Korumalı Mevduat Hesapları ürün grubu büyüklüğü 125 milyar TL’yi aştı

Fonlama tarafında da başarılı bir dönemi geride bıraktıklarının altını çizen Üstünsalih, “Toplam mevduatlarımız yıllık yüzde 82 artış ile 788 milyar TL seviyesine ulaşarak ana fonlama kalemimiz olmaya devam etti. Tüm bankalar için mevduat tarafında en önemli ürün olan vadesiz mevduatlarımızı ise yıllık bazda yüzde 105 oranında artırarak 192 milyar TL seviyesine yükselttik. Ayrıca toplam 125 milyar TL’yi aşan kur korumalı mevduat hesapları ürün grubuyla TL birikimlere destek vermeye devam ettik. Böylece TL mevduatlarımız yıllık bazda yüzde 75 artarak 387 milyar TL’yi aştı” diye konuştu.

“Ticari müşterilere VakıfBank garantisi ile tahsilat süreçlerini yönetme kolaylığı”

Kısa süre önce devreye alınan yenilikçi ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov kapsamında, işletmelerin kendi alacaklarını kolaylıkla yönetebilecekleri ve tahsilatlarını VakıfBank garantisi ile gerçekleştirecekleri Vinov İşyeri uygulamasını hizmete sunduklarını belirten Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir sonraki bankacılık mottosuyla her segmentten bankacılık müşterisi için tüm ödeme ve tahsilat süreçlerine kolaylık, hız ve güven kazandıran Vinov çağını başlatan Bankamız, bu ekosistemi daha da geliştirecek çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, toptan ve perakende satış yapan, bayilik/mağaza ağına sahip işletmeler başta olmak üzere, VakıfBank garantisiyle tahsilat gerçekleştirmek isteyen her büyüklükte işletme ve kuruma yönelik Vinov İşyeri uygulamasını devreye aldık. Güçlü teknolojik altyapımızla müşterilerimize her alanda kolaylık sağlayacak ürünler sunmaya devam edeceğiz.” 

VakıfBank’tan 1 milyar dolarlık yeni sendikasyon kredisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)