BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıf Katılım’dan 310 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı ----

Vakıf Katılım’dan 310 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı

Vakıf Katılım’dan 310 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı
12 Temmuz 2019 - 10:28 www.finansgundem.com

Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla, 310 milyon TL tutarında, 77 gün vadeli, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vakıf Katılım, yatırımcıların ihtiyacı olan finansal kaynağa rahatlıkla ulaşabilmeleri için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. İştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile 4 Temmuz 2019’da 310 milyon TL tutarında, 77 gün vadeli, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı gerçekleştiren Vakıf Katılım’ın şu anda tedavülde 1.7 milyar TL’lik kira sertifikası bulunuyor.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülke ekonomisinin gelişimi için her şeyden önce yatırımcının önünü açmak gerekiyor. Çünkü bir ülkede yatırım varsa istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyümeden bahsedilebilir. Vakıf Katılım olarak bu noktada kurulduğumuz andan itibaren sektörümüzün en önemli enstrümanlarından biri olan kira sertifikaları yoluyla yatırımcılarımıza gerekli desteği vermek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve bize ihtiyaç duyan yatırımcılarımızın yanında olmak için büyük bir gayretle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“2 yıl içerisinde yaklaşık 10.9 milyar TL’lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik"

Gerçekleştirdikleri 310 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracının hem Vakıf Katılım’a hem de ülke ekonomisine duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Göktaş, “İştiraklerimiz olan Vakıf Varlık Kiralama ve Katılım Varlık Kiralama üzerinden son 2 yıl içerisinde 55 tertip halinde yaklaşık 10.9 milyar TL’lik kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladık.

Kira sertifikası alanında 2017 yılı ikinci yarısı itibariyle başlamış olduğumuz çalışmalarımız ile Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden son 24 ayda imza attığımız 48 ihraçla yaklaşık 9.9 milyar TL’lik ihraç gerçekleştirdik.  Ayrıca, Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraçla da yaklaşık 903 milyon TL’lik ihraç ile özel sektör şirketlerinin faizsiz sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik. Yine Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz aracılığıyla 2019 yılı içerisinde planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracımızı gerçekleştirebilmek için 250 milyon USD tutarında SPK ihraç tavanı onayını aldık.  Önümüzdeki dönemde leasing, enerji vb. sektörlerde yeni kira sertifikası ihraçları planlıyoruz.  Kaynaklarımızı çeşitlendirmeye, ülkemizin güçlü geleceğine katma değer yaratacak her faaliyetin yanından olmaya ve reel ekonomiyi desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde devam etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)