BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzun yolculuklarda çocukları sakinleştirmenin formülü----

Uzun yolculuklarda çocukları sakinleştirmenin formülü

Uzun yolculuklarda çocukları sakinleştirmenin formülü
22 Ağustos 2022 - 14:23 www.finansgundem.com

Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda veya uzun yolculuklarda arabaların arka koltuklarında beklemekten sıkılan, birbirleriyle dalaşan ve öfke nöbetlerine giren çocuklarla ilgili bir matematik formülü geliştirildi.

İngiltere'de Nottingham Trent Üniversitesi'nde görev yapan istatistikçi Dr. James Hind uzun yolculuklarda çocukların öfke nöbetine girme ihtimaline, gireceklerse de bunun ne zamanlar olabileceğine dair tahminler yürütmeye yardımcı olacak formülünü açıkladı: T= 70+ 0.5E+ 15F- 10S.

2 bin aileyle yapılan araştırma sonucu elde edilen formüle göre ortalama bir çocuk uzun araba yolculuğunun 70. dakikasında öfke nöbetine giriyor, bu da formülde 'T' ile gösteriliyor. Çocuğun yolculuk esnasında eğlenmesini sağlayan her bir dakika, öfke nöbetine girme riskini azaltıyor; bu da formülde 'E' ile ifade ediliyor. 'F', yani çocuğa yiyecek bir şeyler verilmesi öfke nöbetini 15 dakika geciktiriyor. Ancak çocuğun yanında bir de kardeşinin olması, yani 'S', öfke nöbetinin 10 dakika kadar erken başlamasına yol açabiliyor.

Çocukla yapılan uzun yolculuklar için önemli tüyolar | NLife

Ayrıca ortalama bir çocuk araba yolculuğu esnasında tam 32 kez "Geldik mi?" diye soruyor.

Araştırmaya göre çocukların arka koltukta öfke nöbetlerine girmesine yol açan en büyük sebepler sıkılmaları, yolun çok uzun olması ve acıkmaları.

"Eğer tek çocuğunuz varsa onu eğlendirip ara sıra da rüşvet olarak eline yiyecek verirseniz öfke nöbetsiz iki saatlik yolculuk yapabilirsiniz" diyen Dr. Hind şöyle devam etti: "Ne yazık ki iki çocuğunuz varsa ve siz onları hiç eğlendirmeyip onlara yiyecek bir şeyler de vermezseniz yalnızca 40 dakika içinde öfke nöbeti baş gösterebilir."

Mutasyona uğradı: Korona virüs belirtileri değişti!

 

Fransa'da fosil yakıtlarla sağlanan enerji reklamları yasaklandı

 

Seyhan Baraj Gölü'ndeki 'izinsiz barakalar' 700 liraya kiralanıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)