BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaUzun yola çıkmadan önce dikkat!----

Uzun yola çıkmadan önce dikkat!

Uzun yola çıkmadan önce dikkat!
10 Aralık 2010 - 13:33 www.finansgundem.com

Acele giden ecele gider atasözü ne yazık ki Türkiye'de yaşanan her trafik kazasından sonra gündeme geliyor. Uzun yola çıkarken nelere dikkat etmeliyiz

Trafik kazalarının öncelikli nedenleri arasında bulunan aşırı hız, dikkatsizlik veya bakımsız araçlar yüzünden yaşanan maddi kayıplar bir yana hayatını kaybedenlerin sayısı adeta bir savaşı hatırlatıyor.

Trafik kazalarının azalması ve sürüş güvenliğinin artması için Goodyear Lastik Departmanı Başkanı Pierre Poncelet’in sürücüleri uyaran sözlerini bir kez daha hatırlamakta fayda var.

Avrupa’nın lider otomotiv kuruluşlarının yapmış olduğu testler, araç içerisinde boşta duran bir cam şişe veya oyuncağın, ani frenlemelerde inanılmaz bir şekilde hızlanarak ağırlığının çok üzerinde bir kuvvet oluşturarak yolcuları yaralayabileceğini ispatlıyor. Bu da ilk bakışta hafif gibi görünen bir eşyanın ne kadar tehlikeli olabildiğini gösteriyor.

  • Yolculuk öncesi lastik havası basınçları mutlaka kontrol edilmeli. Sürücüler genelde lastik hava basınçlarını yola çıkmadan önce yapmak yerine lastikler ısındığı zaman yapıyorlar. Bu da lastik hava basıncı değerinin yanlış ölçülmesine ve ayarlanmasına neden oluyor.
  • Yapılacak bakım sayesinde otomobilin yolda kalma riski en aza iner. Yola çıkmadan önce otomobilin periyodik bakımının yapılması öncelikli şartlardan. Tatil yolunda otomobil kullanmak, ev veya işe gidiyormuş gibi değildir.
  • Çeşitli ülkeler üzerinden otomobille uzun yolculuklara çıkmak beraberinde dikkate almamız gereken bazı zorlukları da beraberinde getirir. Daha önceden bilmediğiniz yollar, direksiyon başında geçirilen uzun saatler, tatil yerine varmak için sabırsızlanan aile ile birlikte, bitmek bilmeyen gece ve gündüzler her gün karşılaşılan durumlar değildir.
  • Yola gece çıkacaksanız; farlar, sinyal ve stoplar ile camların temiz olması gerekir. Far ayarının da kontrol edilmesi gerekiyor. Bunların ardından gece otomobil kullanırken hız limitlerini ve takip mesafesine uymanız gerekir. Gece sürüşlerinde, diğer araçların hızını ve mesafesini tahmin etmenin zorlaştığı unutmamalı.
  • Sürücü, yola çıkmadan önce nerelerde mola verileceğini önceden planlanmalı. Aksi halde sürücülerin kendilerini birkaç kilometre daha gitmek için zorlamalarıyla sürüş güvenliği azalır. Yorgunluk, kişinin koordinasyonunu ve birkaç işi aynı anda etkin şekilde yapma becerisini sınırlandırır.
  • Gereksiz eşyaların oluşturacağı ağırlıklar yakıt tüketimini arttırır.
  • Bebekler ve çocuklar mutlaka çocuk koltuğunda yolculuk etmeliler
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)