BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzun yaşamanın reçetesi: 4 düşmanla savaşın----

Uzun yaşamanın reçetesi: 4 düşmanla savaşın

Uzun yaşamanın reçetesi: 4 düşmanla savaşın
09 Nisan 2019 - 07:27 www.finansgundem.com

Rusya Sağlık Bakanlığı insanların yaşam sürelerini uzatabilmeleri için bir dizi tavsiye yayımladı. İşte Bakanlığın erken ölüme sebebiyet verdiğini belirttiği 4 risk faktörü: Sigara, fazla kilolar, aşırı alkol tüketimi, fiziksel etkinlik eksikliği

Nüfus açığı problemi ile mücadele eden Rusya'da hükümet vatandaşların sağlığı konusunda etkin pozisyon alma gayretinde. Son olarak Sağlık Bakanlığı 7 Nisan Sağlık Günü vesilesiyle insanların yaşam sürelerini uzatabilmeleri için bir dizi tavsiye yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada erken ölümlere sebebiyet veren dört risk faktörüne dikkat çekiliyor: Sigara alışkanlığı, fazla kilolar, aşırı alkol tüketimi ve fiziksel etkinlik eksikliği.

Konuyu haberleştiren Moskovski Komsomolets gazetesi bakanlığın açıklamasına atıfla, sigara içen bir insanın içmeyen birine göre yılda 53 kat daha fazla karbon monoksit, 18 kat daha fazla azot monoksit ve 937 kat daha fazla katı madde, 10 bin 500 kat daha fazla nikotin ve 218 kat daha fazla fenol soluduğuna dikkat çekiyor. Buna göre, akciğer kanseri vakalarının yüzde 90'ı, kalp ve damar hastalıklarının da yüzde 50'si tütün kullanma alışkanlığıyla bağlantılı.

Bakanlık ömrü uzatmak adına elektronik sigara dahil olmak üzere her türlü tütün ürününden uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Sağlıklı beslenme başlığı altında yaynlanan tavisyeler ise şöyle: Et yerine daha sık balık ve tavuk eti tüketin, hafta 3'ten fazla yumurta yemeyin, mayonezden kaçının ve günde en az 500 gram sebze ve meyve tüketin.

Çocukların her gün 1 saat, yetişkinlerin ise haftada 2,5 saat egzersiz yapması ya da fiziksel aktivitede bulunması da kalp ve solunum yollarını güçlendirmek için şart.

Bakanlık bu kurallara uygun yaşayan vatandaşların hipertoni, inme, diyabet, meme ve bağırsak kanseri gibi hastalıkların yanı sıra düşme kaynaklı kemik kırılmalarına karşı daha korunaklı olacağı düşüncesinde. (turkrus.com)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kader09 Nisan 2019 22:16

    Ne insanlar tanıdım,kendine bakan,her gün spor yapan,yediğine içtiğine çok dikkat eden.Ama artık yoklar...Kaderde ne varsa o oluyor...