BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarUzun vadeli Bitcoin yatırımcısında yeni rekor----

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcısında yeni rekor

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcısında yeni rekor
23 Kasım 2021 - 12:12 www.finansgundem.com

Glassnode’un son zincir üstü raporuna göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcısı sayısı son birkaç yılın en yüksek seviyesinde ve piyasalar henüz kâr almaya doymuş değil.

Dün yayınlanan bir rapora göre uzun vadeli birikimciler (LTH), satışları azaltırken pozisyonlarını da büyütüyorlar.

Glassnode, analizinde belirli bir günde zincir üstü akışı domine eden coin'lerin yaşını belirlemek için kullanılan Harcanan Hacim Yaş Bandı'na (SVAB) yoğunlaştı. Bu gösterge, kâr alma veya birikim sürecinin ne zaman başladığını belirlemek için kullanılabilir.

Bir aydan eski coin'lerin sürekli harcanma süreci Kasım 2020'de başladı ve Nisan-Mayıs 2021 arasında son buldu. SVAB göstergesi, Bitcoin'in ekim ayında art arda rekor kırmaya başlamasından beri, günlük hacmin yüzde 2,5'ine geriledi. Durum şöyle açıklandı:

Bu durum, uzun vadeli birikimcilerin harcamayı azalttığı ve bu nedenle pozisyonlarını kapatmaları yerine büyütmelerinin daha olası olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Kısa vadeli birikimcilerin (STH) elindeki arz olanının da son birkaç yılın en düşük seviyesinde olduğu ve 3 milyon BTC'nin altına gerilediği de açıklandı. Yani LTH'lerin elindeki arz oranı da son yılların en yüksek seviyesinde olabilir.

Raporda "Bitcoin fiyatı rekor seviyeye yakınken STH arzının bu kadar az olduğunu görmek ender bir durum" diye belirtildi.

Kısa vadeli birikimciler "tarihsel" pik noktalarda kâr almış olsa da, piyasaya henüz kâr almaya pek doymuş değil.

Büyük bir zararına satışın izlerine rastlanmazken, boğaların önü mevcut döngü bitene kadar açık gözüküyor.

Uzun vadeli birikimcilerin elinde 12 Ekim'deki kur ile 754 milyon dolar değerinde 13,3 milyon BTC bulunuyor ve bu miktarda son beş aydan fazladır azalma görülmedi.

Çinli gazeteci Colin Wu, herhangi bir miktarda BTC içeren adres sayısının da rekor kırdığını aktardı. Bu durum, Bitcoin ekim ayında 69 bin dolara ulaştığından beri yüzde 18 değer kaybetse de birikimin sürdüğünü ortaya koyuyor.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)