BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUzun ömürlü Japonların 2 kritik sırrı----

Uzun ömürlü Japonların 2 kritik sırrı

Uzun ömürlü Japonların 2 kritik sırrı
05 Haziran 2023 - 18:05 www.finansgundem.com

100 yılı aşan huzurlu bir hayat sadece egzersiz ve beslenmeyle bağlantılı olmayabilir. Japonların Ikigai felsefesine göre iki karakter özelliği uzun yaşamın sırrı olarak öne çıkıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gibi birçok davranışla bağlantılı. Ancak CNBC’nin haberine göre kişilik yapısı da insanların uzun bir hayat sürmesinde etkili olabiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre uzun ömürlülükle ilgili en popüler kitaplardan biri olan "Ikigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı" isimli kişisel gelişim eserinde Japonya da dahil olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde en uzun ömürlü insanlarının ortak noktaları vurgulanıyor.

Héctor García ve Francesc Miralles tarafından yazılan kitap, uzun ve sağlıklı bir yaşamı etkileyen şeylerin fiziksel olarak yaptıklarınızla sınırlı olmadığını tartışılıyor.

Çoğu bir asrı deviren, 100 yaşında veya yakınında olan insanlar, kitapta belirtilen 2012 tarihli bir araştırmaya göre, ömürlerini uzatmaya yardımcı olabilecek benzer kişilik özelliklerini gösteriyor.

Yeshiva Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, 100 yaşını deviren 250 bireyin kişisel özellikleri, bireylerin kendi açıklamaları ve diğer insanların değerlendirmelerine göre analiz edildi. CNBC’nin haberine göre araştırmada en uzun süre yaşayan insanların iki ortak kişilik özelliği öne çıkıyor:

1. Pozitif tutum

Huzur ve mutluluğa öncelik vermenin genellikle ruh sağlığı üzerindeki faydalarına işaret edilir. Ancak belki de bu tutum daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir.

Dr. Nil Barzilai’nin ABC News’e verdiği demece göre uzun ömürlülük çalışmalarına katılan 100 yaşını aşan bireylerin çoğu hayata karşı pozitif bir tutum benimsiyor. Bu bakış açısı genellikle başkaları tarafından şu şekilde de adlandırılabilir:

İyimser
Neşeli
Dışa dönük

100 yaşındaki bireyler aynı zamanda “kahkahayı” da “hayatlarının önemli bir parçası” olarak görüyorlar. CNBC’nin haberinde, 98 yaşındaki Larry Janisse, her zaman şaka yapmak için zaman bulduğunu ve bu sayede uzun ömürlü olduğunu belirtiyor. Janisse verdiği demeçte, "Hayat boyunca gülmek zorundasınız" diyor.

2. Yüksek derecede duygusal farkındalık

Araştırmaya göre, duygusal farkındalık 100 yaşını aşmış bireyler arasında görülen bir diğer ortak özellik. Bu aynı zamanda duygularını içlerine atmadıkları ve etraflarındakilere nasıl hissettiklerini iletmek için çaba sarf ettikleri anlamına geliyor.

Duygularınızı sağlıklı bir şekilde ifade etmek sosyal ilişkilere fayda sağlayabilir. Sosyal açıdan zinde olmak, değer verdiğiniz insanlara karşı içinizi dökebilme ve daha iyi bir arkadaş ve eş olabilme imkanı sağlar. Bu sayede bir sorunu çözebilme yetisi, mutluluğun artmasına ve bireylerin ömrünün uzamasına imkan sağlar.

García ve Miralles, "Başka diğer deyişle, pozitif bir bakış açısıyla zorluklarla direnebilenler ve duygularını yönetebilenler zaten uzun ömürlülüğe doğru ilerliyorlar" diye yazdı.

Barzilai, bu iki özelliğin bir asır yaşamak için ciddi birer tema olarak en çok öne çıkmasına karşın, uzun bir ömre gerçekten katkıda bulunup bulunmadıklarını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Barzilai ,"Hâlâ neden-sonuç ilişkisinin ne olduğunu bulmamız gerekiyor. Pozitif bir tutuma sahip olarak ömrümüzü değiştirip değiştiremeyeceğimizi veya uzun ömürlülüğe ulaşmanın pozitif bir tutuma sahip olmak sayesinde mümkün olup olmadığını bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Japonya'dan kadın yönetici atağı

 

Bir kez tükettiğinizde bile etkili: Kan şekerini anında düşürüyor!

 

Kolon kanserini engellemek mümkün: İşte 5 etkili yöntem!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.07 Haziran 2023 00:14

    JAPONYA'DA 120-130-150-200 YAŞINA GELENLERE DEVLET TARAFINDAN ÇELİK EV/VİLLA OTOMOBİL HELİKOPTER UZAY TURLARI GİBİ ÇEŞİTLİ HEDIYE EDİLECEĞİ KANUNİ HAK 0LUR İSE İNSANLARDA DAHA UZUN SÜRE YAŞAMA İSTEĞİ OLUR ŞU ANDA JAPONYADA 120 YAŞINI AŞAN BİR KİŞİ YAŞAMIYOR

  • E.g.06 Haziran 2023 02:01

    KUTSAL KİTAPLARLA İNEN AYETLERE GÖRE YAŞAYAN ÇALIŞAN AKLINI İŞLETMEYİ BİLEN HAYATI SEVEN BİLGE/ZEKİ İNSANLAR YÜZLERCE YIL YAŞAYABİLİR (ÇOK İBADET EDEN ÇOK YAŞAR DİYE BİR KURAL YOK)