BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Uzun Kovid’ en çok kimleri etkiliyor?----

‘Uzun Kovid’ en çok kimleri etkiliyor?

‘Uzun Kovid’ en çok kimleri etkiliyor?
02 Nisan 2021 - 11:07 www.finansgundem.com

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan çalışmada, test sonucu pozitif çıkan 21 bin 622 vaka incelenirken bu kişilerin %13,7’sinde en az 12 hafta boyunca ‘uzun Kovid’ semptomları belirlendi.

Uzun Kovid ile ilgili en kapsamlı araştırma olarak açıklanan çalışmada Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi, 2020 yılının Nisan ayından 2021 yılı Mart ayına kadar test sonucu pozitif çıkan 21 bin 622 kişiyi inceledi. Çıkan sonuçta kişilerin yüzde 13,7’sinin en az 12 hafta boyunca süren semptomlara sahip olduğu belirlendi.

'UZUN KOVİD'İ KADINLAR DAHA FAZLA GEÇİRİYOR

Kadınların erkeklere göre daha fazla uzun Kovid geçirdiği bildirilirken, araştırmada kadınların yüzde 14,7, erkeklerin ise yüzde 12,7 uzun Kovid semptomu gösterdiğinin tespit edildiği açıklandı.

AFP’nin haberine göre, çalışma insanların kendilerinin bildirdiği semptomlarına dayanırken içlerinde listesi yorgunluk, kas ağrısı ve konsantrasyon güçlüğünün yanı sıra tat ve koku kaybı olan 13 semptomu geçiren kişilere "uzun Kovid" teşhisi yapıldığı bildirildi.

EN ÇOK RASTLANAN GRUP 35-49 YAŞ 

Çalışmada ayrıca yaş grupları da incelenirken, en çok 35-49 yaş arasındaki kişilerin uzun Kovid geçirdiği, incelenen kişilerde bu yaş grubundaki kişilerin yüzde 25,6’sının beş hafta boyunca semptom gösterdiği belirtildi.

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi, Sağlık Analizi ve Yaşam Olayları Başkanı Ben Humberstone, açıklanan yeni verilerin ilk analiz olduğunu ve veri doğruluğunun ve kalitesinin zamanla değişeceğini söyledi. Humberstone, “Uzun Kovid henüz tam olarak anlaşılmamış bir fenomendir" ifadelerini kullandı.

AŞILAMAYA İLK BAŞLAYAN İNGİLTERE'DE VAKA VE CAN KAYBINDA DÜŞÜŞ

Kovid-19 ile mücadelede aşılamaya ilk başlayan ülke olan İngiltere’de, aşılama miktarı arttıkça vaka ve can kaybında büyük düşüşler yaşandı.

Bununla birlikte bu güne kadar Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere, Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 127 bin can kaybı ve 4 milyon 350 bin vaka bildirdi.

Londra’da Kovid-19 kaynaklı ölüm yaşanmadı

 

Kovid-19 verileri açıklandı: Vaka sayısı 40 binin üzerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)