BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma"Uzun Kovid-19" kadınlarda daha uzun sürüyor----

"Uzun Kovid-19" kadınlarda daha uzun sürüyor

Uzun Kovid-19 kadınlarda daha uzun sürüyor
25 Nisan 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

İngiltere’de yapılan bir araştırma, Kovid-19'u atlatanlarda görülen “Uzun Kovid-19” sendromu ile ilgili önemli detayları açıkladı.

Leicester Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, Kovid geçiren ve hastanede tedavi olmak zorunda kalanların üçte ikisinden fazlasının halen semptomlar gösterdiğini ortaya çıkardı. Araştırmayı yürüten Christopher Brightling, “Etkili bir tedavi olmadan, uzun Covid-19 uzun vadeli bir sorun olabilir” diyerek, acilen bir tedavi yöntemi geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kadınların iyileşme oranı erkeklere göre düşük

Lancet Respiratory Medicine isimli dergide yayınlanan araştırmada 2300’den fazla insanın verileri incelendi. Araştırmada, “Kadınların erkeklere oranla iyileşme oranı yüzde 33 daha düşük” ifadeleri kullanıldı. Hastalığı yoğun bakımda geçirerek iyileşen ve obeziteyle mücadele edenlerde riskin çok daha yüksek olduğu bildirildi.

Nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, uyku...

Bilim insanları, nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, uyku sorunu gibi rahatsızlıkların en sık görülen semptomlar olduğunu da vurguladı. Brightling, “Hastaneden taburcu olduktan 1 yıl sonra bile birçok insanda uzun Kovid-19 semptomları görülüyor. Bu insanların egzersiz kapasiteleri azalırken, yaşam kaliteleri de düşüyor” diyerek bir an önce etkili bir tedavi bulunması gerektiğini vurguladı.

DSÖ, Pfizer'ın Kovid-19 ilacını tavsiye etti

Kovid-19'da pandemi bitti, endemi başladı

Korona atlatanlara uyarı: Son günlerde görülen bu belirtiye dikkat!

Bilim Kurulu Üyesi'nden flaş 'korona aşısı' açıklaması!

Avrupa ülkelerinde korona tedbirleri neredeyse sona erdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)