BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzmanların 2023 yatırım önerisi: Finansal planınıza sadık kalın----

Uzmanların 2023 yatırım önerisi: Finansal planınıza sadık kalın

Uzmanların 2023 yatırım önerisi: Finansal planınıza sadık kalın
14 Aralık 2022 - 17:12 www.finansgundem.com

Borsalar ve piyasalar, kimsenin beklemediği inişler ve çıkışlarla dolu bir yılı geride bırakmak üzere. Böyle bir yılın ardından yatırımcıların finansal planlarına sadık kalmaları, 2023 için en önemli tavsiye olabilir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ayı piyasaları, yüksek enflasyon ve rekor faiz artırımlarının ortasında kendini belirgin şekilde hissettirdi. Finans uzmanları ise, zorlu geçen 2022 yılından çıkarılacak en önemli dersin, yatırımcıların finansal planlarına sadık kalmaları olduğunu belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2023 yılı bazı soruları da beraberinde getiriyor: “Mal ve hizmetlerin maliyet ve fiyatları düşecek mi?”, “Yatırımcılar için diğerlerinden daha iyi çalışan bir strateji var mı?” ya da “Hangi sektörlere veya hangi varlık sınıflarına yönelmeli?”

Investopedia’dan Jess Feldman’ın haberine göre, bu soruların bazılarının cevabı bulunuyor bazıları ise belirsizliğini koruyor. Finans uzmanları ise yatırımcılar için en önemli olanın bir plan ve strateji dahilinde hareket etmeleri olduğunun altını çiziyor. İşte finans uzmanlarından 2023 yılı yatırım tavsiyeleri…

Peter Lazaroff, Plancorp CIO'su

2023'e girerken, yatırımcıların anlamasını istediğim şey, piyasaların yeni yılın başlangıcında oldukça sinir bozucu olacağı ancak riskli olmayacağı. Kimse ayı piyasalarını sevmez ama bilinmesi gerekiyor ki düşüşün de riskin de büyük kısmı çoktan gerçekleşti. Yine de bu, elbette daha fazla düşemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak, bundan üç yıl sonra hisse senetlerinin daha yüksek olacağını, hatta bir yıl, iki yıl sonra da daha yüksek olacağını düşünebileceğiniz anlamına geliyor. Dolayısıyla risklerin çoğunun silindiğini varsaymak mümkün gözüküyor. En büyük risk ise hala yerinde duruyor: Kötü yatırım kararları vermek. Bunu yenmek için ise bir plan ve stratejiye uygun hareket etmeniz gerekiyor.

Helen Stephens, Aspen Wealth Management Kurucusu

2023 yılında da kontrol edemediklerimize değil, kontrol edebildiklerimize odaklanmalıyız. Finansal planlarımız, portföy yaratmaktan daha önde geliyor. Yatırımcılar ise genel olarak piyasalardaki kısa vadeli gürültünün azalacağını biliyorlar ve portföylerinin yaşam tarzı harcamalarındaki, tasarruflarındaki değişiklikler bağlamında geleceği nasıl etkilediğiyle daha fazla ilgileniyorlar. Oysa bundan önde finansal planlamanın gelmesi gerekiyor. Bu yüzden 2023’te gerçekten finansal plana odaklanmak gerekiyor. Portföyünüzün ise yaratacağınız finansal plana uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Brian Vendig, MJP Wealth Advisors Başkanı

Yeni yıl için en önemli başlığın risk konusunda bilinçli kalmak olduğunu söyleyebilirim. Bunu sağlayabilmek için ise sadece gelecek yılı değil daha sonrasını da öngörebilmek gerekiyor, en azından teorik düzlemde. Bu da bir plana sahip olmaktan geçiyor. Günün sonunda, başarılı bir yatırım için her şey sadece proaktif olmaya bağlanıyor. Bunların ötesinde, hanehalkı bütçelerini epey zorlayan bir yılın ardından, yatırımlarınız ile bütçeniz arasında bir denge tutturabilmeye de önem vermenizi tavsiye ediyoruz.

Rob Santos, Arrowroot CEO’su

Tüm yatırımcılar için geçerli ortak bir formül olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Her yatırımcı neticede yatırım kararlarını kendi kendini ikna ederek veriyor. Milyonlarca dolarlık kripto paraya sahip yatırımcıları portföylerini çeşitlendirmeleri konusunda ne kadar uğraşırsam uğraşayım ikna edememem de bunu gösteriyor. Ancak varlıklara dair ölümsüz inançları nedeniyle muhtemelen varlıklarını sonsuza dek ellerinde tutacaklar.

Yeni yılda yatırımcıların piyasa analizini doğru yapmaları ve stratejilerini ve portföylerini bu analize göre belirlemelerini tavsiye ediyorum. 2022 her ne kadar kötü geçmiş olsa da, 2023’ün daha kötü olmayacağının garantisi olmadığını da bilmek gerekiyor.

Kaspersky: Finansal tehdit ortamı çarpıcı bir şekilde gelişiyor

 

Yeni yılda finansal başarının 5 adımı

 

Emeklilerin en büyük 5 finansal pişmanlığı

 

Finansal kararlarınızı etkileyen 6 ön yargı

 

Finansal becerilerimiz ne zaman pik yapıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)