BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin----

Uzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin

Uzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin
02 Ocak 2022 - 12:54 www.finansgundem.com

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner, Omikron varyantının bulaşıcılığı hakkında önemli uyarılarda bulundu. Reiner, Omikron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini belirtti.

Omikron varyantının bulaşıcılığına dikkat çeken Amerikalı bilim insanları, "Kısa süreli bir karşılaşma, ya da maskeyi bir anlık indirmek virüse yakalanmaya neden olabilir" uyarısı yaptı.

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner virüsle ilgili pandeminin başında uyguladığımız bazı kuralların artık geçerliliğini yitirmeye başladığını söyledi.

HİPER BULAŞICI

Reiner eskiden virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin bulunduğuna yönelik bilgiler verildiğini söyledi.

Reiner, bu bilgilerin artık rafa kalkması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Reiner korona virüsün Omikron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini söyledi.

Virüslü kişilerle çok kısa süreli bir görüşme, maskeyi çok az indirmek ya da virüslü birinin bindiği asansöre binmek gibi aktivitlerin bulaşa neden olduğu konusunda uyardı.

ÇOK KOLAY BULAŞIYOR

ABD başta olmak üzere dünya genelindeki rekorlar kıran vaka sayılarının nedeninin de Omikron varyantının çok kolay bulaşması olduğu belirtildi.

ABD'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa kıtasındaki pek çok ülkede de geçtiğimiz hafta vaka rekorları kırılmıştı

Bilim insanları, yeni önlemler alınmazsa önümüzdeki aylarda vaka artışları nedeniyle bir çok sektörün durma noktasına gelebileceği konusunda uyarıyor.

Korona virüs vakalarında çocuk ve gençlerde endişe yaratan sıçrama

İtalya'da son 24 saatte 141 bin 262 Kovid-19 vakası tespit edildi

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.02 Ocak 2022 13:44

    KOVİD/GRİP AĞIZ VE BURUNDAN DA BULAŞABİLİR SOKAKTA EVE DÖNÜLDÜĞÜ ANDA ÖNCE ILIK SU BURUNA BIRKAÇ DEFA CARPILIP SÜMKÜRÜLMELİ DİŞLER/AĞIZ İCİ DİL DAHİL ILIK SU DİŞ MACUNU/FIRCASI YARDIMIYLA MUTLAKA TEMİZLENMELİ AĞIZ SUYU İLE GARGARA YAPILDIKTAN SONRA SOĞUK SU İLE GARGARA YAPILMALI BIR/IKİ YUDUM DA SOĞUK SU İÇİLEREK BEYNİMİZ SERİNLETİLMELİ SOĞUK HAVALARDA DIŞARIYA ELDİVENSİZ ŞAPKASIZ ATKI VEYA BOYUN BAĞSIZ BİLHASSSASA BURNUN ÜŞÜMEMESİ İÇİN MASKE ŞART